Overzicht van 1 jaar Radio Superstar Vuistplaat

26 november – 2 december 2022
Metejoor & Hannah Mae
Wat Wil Je Van Mij

Na de meer dan succesvolle single ‘Kijk Ons Nou’ met Snelle, slaat Metejoor opnieuw de handen in elkaar met een stem uit Nederland. Samen met singer-songwriter Hannah Mae brengt hij de song ‘Wat Wil Je Van Mij’ uit.

Het nummer beschrijft hoe belangrijk communicatie tussen twee personen is. Eender welke relatie je aangaat, het moet van twee kanten komen. ’Wat Wil Je Van Mij’ is zoals wel meer van Metejoors’ nummers zeer herkenbaar en uit het leven gegrepen. Het werd mede geschreven en geproduceerd door The Companions.

19 – 25 november 2022
Loic Nottet
Mélodrame

We overdrijven niet als we Loïc Nottet omschrijven als een van de populairste popsterren in Wallonië. Sinds zijn deelname aan ” The Voice Belgique” en het Eurovisiesongfestival in Wenen, dat hem een vierde plaats opleverde , lanceerde zijn carrière voorgoed. Hij bracht “Selfocrazy” en “Sillygomania” twee succesvolle albums uit, en vulde zelfs Vorst Nationaal volledig.

“Mélodrame” is van zijn tweede album, een popballade in het frans en is een dramatisch popnummer geworden, waarmee hij voor het eerst een voorproef geeft voor zijn derde album.

12 – 18 november 2022
Sam Ryder
All The Way Over

Sam Ryder, mag zich de laatste tijd , als het over “Tik Tok” gaat , zich vervoegen tussen onder andere Dua Lipa en Lewis Capaldi . De Brit heeft dat veelal te danken aan zijn vele covers die hij ten tijden van lockdowns postte, maar zag dat aantal hoogstwaarschijnlijk nog wat meer stijgen sinds zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival.

De liefhebber van Ryders eerder uitgebrachte nummers zal in deze single wel zijn troost vinden, waardoor het ons niet zou verbazen mochten er fans hier en daar een traantje laten.

5 – 11 november 2022
Rihanna
Lift Me Up

Zes jaar. Het geduld voor Rihanna-fans werd lang op de proef gesteld, maar na een eigen kledinglijn en cosmeticalijn, is een van ’s werelds grootste popartiesten eindelijk terug met muziek.

“Lift Me Up” is de soundtrack voor de nieuwe “Black Panther Film” en werd geschreven als een ode aan de overleden acteur Chadwick Boseman. Wie een echt feestnummer verwachttte, moeten we teleurstellen want “Lift Me Up” zoekt veel rustigere oorden op. De instrumentatie is heel klein en intiem gehouden met een opvallend gitaarriedeltje en zeer subtiele strijkers, waardoor de focus meer dan ooit op de stem van Rihanna ligt. Haar stem kan zich zo ontplooien zoals we haar nog nooit hoorden, wat ervoor zorgt dat de puurheid van het nummer haast innemend werkt. Een absoluut onverwachte sound voor Rihanna, maar het risico helemaal waard. “Lift Me Up” is dromerig, hoopgevend en betoverend.

29 oktober – 4 november 2022
Taylor Swift
Anti-Hero

Als er iemand een hype kan creëren rond haar eigen muziek, dan is het Taylor Swift wel. Vorige week is haar album Midnights verschenen en daarvan komt de single “Anti-Hero”.

Taylor Swift koos voor een heel andere manier om haar nieuwe album onder de aandacht te brengen. Zij plaatste op haar social media video’s waarin ze telkens weer een nieuw nummer van Midnights onthulde. Dat deed ze op geheel eigen wijze, gewapend met een bingomolentje. Telkens rolde er weer een ander nummer uit.
Verwacht op haar nieuwste werkje geen nieuwe thema’s. Taylor puzzelt verder met de rode draad die door al haar albums loopt en waaraan vooral liefde, wraak en angst aan blijven kleven.

22 – 28 oktober 2022
Queen
Face It Alone

Brian May, de gitarist van de legendarische groep “Queen” , brengt een Queen-nummer uit met daarop zang van Freddie Mercury. Helaas is het meer dan waarschijnlijk ook de laatste keer dat zo’n nummer wordt ontdekt. Ondanks dat de legendarische frontman al dertig jaar van ons heengegaan is, leeft zijn muziek nog altijd verder.

“Face It Alone” opent met een dramatische en ietwat onheilspellende intro, die wat doet denken aan bijvoorbeeld “The Show Must Go On”. Even later komt ook de stem van Freddie Mercury daarbij . Queen zou natuurlijk Queen niet zijn mochten we geen ferme solo van Brian May krijgen en ook die doet ons terug verlangen naar een tijd die al lang vervlogen is. Toch moet gezegd worden dat “Face It Alone” bijlange na niet zo spannend is als de liedjes uit de gloriejaren. Queen heeft zeker al betere nummers gemaakt, dat wel, maar een middelmatig Queen-nummer, is nog altijd beter dan heel wat artiesten hun beste nummer.

15 – 21 oktober 2022
Maneskin
The Loneliest

We kennen Måneskin natuurlijk nog van hun overwinning op het Eurovisiesongfestival met “Zitti E Buoni”, maar ook dat ligt al anderhalf jaar achter ons. In tussentijd zaten de Italianen zeker niet stil en speelden ze zowat overal waar ze maar konden.

Het nieuwe “The Loneliest” laat zich alvast meteen kenmerken door een zeer kille sfeer, die voornamelijk ontstaat door de minder goede instrumentatie en de zang van Damiano David. Hij probeert wat te croonen, maar daar heeft hij niet echt de stem voor. Later haalt hij vocaal wel wat uit.

Desondanks zullen de fanatieke Måneskin-fans dit ongetwijfeld een goed nummer vinden.

8 – 14 oktober 2022
Angèle
Amour , Haine Et Danger

Na een internationale festivaltour en zelfs een soloshow in New York , de Brusselse is tegenwoordig met niets minder bezig dan haar wereldveroveringstocht, dankzij haar tweede album “Nonante Cinq”.
“Amour, Haine et Danger” klinkt op het eerste gehoor iets donkerder dan wat we gewoon zijn van Angèle, maar al snel ontwikkelt het nummer zich tot een oorwurm waarbij stilstaan geen optie is. De single ligt dan ook in het verlengde van wat we al van de Brusselse te horen kregen, al is er ook plaats voor evolutie. “Amour, Haine et Danger” zal zonder twijfel hier bij ons op de radio nog een aantal keer voorbijkomen! Op 10 december staat Angèle in het Sportpaleis en op 19 , 20, 21, 22 december is het voor de fans feest in Vorst.

1 – 7 oktober 2022
Zoe Wees
Daddy’s Eyes

De Duitse zangeres Zoe Wees kende haar start bij ‘The Voice Kids’ . Haar debuutsingle “Control”, werd een gigantische wereldhit en katapulteerde het jonge talent naar de grootste podia ter wereld.
Op “Daddy’s Eyes” geeft de twintigjarige zangeres een heel persoonlijke inkijk in haar jeugd.
Haar onverwisselbare stem en de zeer sterke compositie maken van “Daddy’s Eyes” een emotionele rollercoasterrit, die haar wellicht een nieuwe radiohit kan opleveren. Zoe Wees is nog steeds op weg om een van ’s werelds grootste popstemmen te worden.
 

24 – 30 september 2022
Hooverphonic
Mysterious

Na 27 jaar keert Hooverphonic terug naar de roots. De nieuwe single is de soundtrack van de Australische top serie ‘Love Me’ die gepromoot wordt door Proximus Pickx.
Op “Mysterious” worden elektronische beats doordrenkt met de iconische stem van Geike Arnaert.
“Mysterious” klinkt onmiddellijk vertrouwd en toch nieuw, heeft trippy nineties-dance-invloeden van William Orbit, Madonna, Massive Attack, Pet Shop Boys , .

17 – 23 september 2022
Lewis Capaldi
Forget Me

Deze goedlachse Schot , die voorbije zomer op tournee trok en speelde op Rock Werchter heeft na 2 jaar stilte nieuw materiaal. Hoe dan ook wordt er met “Forget Me” al snel duidelijk dat de goedlachse Schot zijn streken nog niet is verleerd.
Met deze nieuwste song leren we echter wel meteen dat Capaldi nu duidelijker de catchy popkaart trekt. Zo is het een zomerse doch melancholische piano die ons samen met een beat al snel laten meeknikken.
Over het algemeen dus een fijn popnummer waardoor hij zijn comeback ongetwijfeld viert met een radiohitje.

10 – 16 septmeber 2022
Suzan & Freek
Kwijt

Wij zijn de weg even helemaal “Kwijt”, want Suzan en Freek hebben een nieuw nummer uitgebracht. Het duo brak met het nummer “Als Het Avond is”, door in 2018 en hebben inmiddels al tientallen hits gescoord. Het meest recente nummer “Honderd Keer ” staat nog steeds op repeat, maar Kwijt gaat ook Honderd Keer afgespeeld worden.
Met het nummer “Kwijt” geven Suzan en Freek aan dat zij af en toe de behoefte te hebben om te verdwijnen. Tijdens de vakantie in Italië is de videoclip van het nieuwe nummer opgenomen en … Freek heeft Suzan ten huwelijk gevraagd! Met deze verloving bevestigen de twee dat ze elkaar ook absoluut niet kwijt willen.
-You Tube- 

3 – 9 september 2022
Elton John & Britney Spears
Hold Me Closer

Een nieuwe single van Elton John, en wederom een duet. Nu met niemand minder dan Britney Spears. Waarom hij voor ‘Hold me closer’ met de Amerikaanse zangeres samenwerkte, legt hij uit in een interview met The Guardian. “Britney was gebroken en dat is vreselijk.”Voor Britney is het voor het eerst sinds 2016 dat ze nieuwe muziek uitbrengt.
Het is de bedoeling van Elton John om elk jaar een single uit te brengen zoals ‘Hold me closer’, dat eigenlijk een remix is van zijn klassieker ‘Tiny dancer’ met enkele nieuwe zanglijnen erin. In minder dan twee uur tijd hadden de twee hun ideeën uitgewerkt en was alle zang opgenomen.

27 augustus – 2 september 2022
Billy Idol
Cage

Billy Idol , terug van weggeweest ?
De Britse rockster ken je vooral van ‘Eyes without a face’ en ‘Sweet sixteen’.
Billy Idol is intussen 67 jaar, maar rocken kan hij nog steeds als de beste.
‘Cage’ is de titel van zijn nieuwe single. Voor de fans van Billy is er meer om je op te verheugen: er komt op 23 september een nieuwe 4 tracks tellende EP uit: ‘The cage’.

20 – 26 augustus 2022
Stan Van Samang
Alles

De carrière van Stan Van Samang is ondertussen 15 jaar bezig en dat vierde hij eerder dit jaar met “15” een CD box met al zijn albums.
Tijdens zijn carrière bracht Stan vooral Engelstalige songs uit maar ook enkele Nederlandstalige parels zoals ‘Een ster’.
Voor zijn nieuwe single grijpt de zanger opnieuw naar zijn eigen taal het nederlands met de prachtige liefdessong “Alles”.

13 – 19 augustus 2022
Robbie Williams
Lost

Robbie Williams blijft één van de grootste entertainers. De Britse zanger maakte naam en faam met hits zoals “Angels”, “Feel” en het immer toepasselijke “Let Me Entertain You”. Inmiddels heeft Williams al twaalf studioalbums gemaakt .
Het nieuwe album “XXV” komt er nu binnenkort aan, met daarop voornamelijk herwerkte hits.
“Lost” is een van de weinige nieuwe nummers die op “XXV” zal verschijnen. De single opent met keyboards en zo goed als meteen komt daar een aangenaam strijkorkest bij. De stem van Williams klinkt zoals verwacht weer zeer verzorgd, zonder daarbij in te boeten aan overtuigingskracht. De combinatie van de zang, het strijkorkest en de tekst is er eentje die ons niet snel zal vervelen.

6 – 12 augustus 2022
Shania Twain
Not Just A Girl

De Canadese singer-songwriter Shania Twain, heeft ondertussen zoveel bereikt, dat ze eeen icoon mag genoemd worden .
Haar carrière is helaas niet zonder obstakels geweest, want Twain moest in 2004 tijdelijk een pauze nemen nadat de ziekte van Lyme bij haar werd vastgesteld. Het duurde maar liefst zeven jaar vooraleer ze opnieuw een nummer uitbracht. Dat haar leven niet zonder slag of stoot liep, kunnen we nu ook zien in haar documentaire “Not Just A Girl”en die komt, zoals dat gaat bij artiesten, met een nieuwe single. Hoewel het nummer gaat over een moeilijk leven met bijkomende obstakels, klinkt het redelijk opgewekt. Twain blijft duidelijk trouw aan haar genre, namelijk country met pop kenmerken.

30 juli – 5 augustus 2022
Pauline
Uit Mijn Hoofd

Van onbekend zangeresje tot ster van het Sportpaleis, in één jaar tijd. Sinds haar winst in ‘Regi Academy’ gaat het leven van de Lommelse Pauline Slangen (20) in een rotvaart.
Ze heeft nu een solo single uitgebracht ‘Uit Mijn Hoofd’ , deze week ‘Radio Superstar Vuistplaat’.

23 – 29 juli 2022
2 Fabiola
Call My Name

Deze zomer, op 15 augustus om precies te zijn, is het de 1000ste show van Pat Krimson & Loredana als 2 Fabiola! Feestelijkheden gaan door op het Rijversfestival in Zomergem. Momenteel is 2 Fabiola een volle tour agenda aan het afwerken in Vlaanderen.
‘Call My Name’ heeft een zomerse 80-90’s vibe maar klinkt toch héél hedendaags. Natuurlijk zijn er de ijzersterke vocals van Loredana en is het refrein enorm catchy.

16 – 22 juli 2022
Aha
I’m In

De Noorse Synthpop groep A-ha brengt binnenkort een nieuw album uit “True North”. De release ervan is op 21 oktober.
Ter promotie van dit nieuwe album, hebben ze een nieuwe eerste single en muziekvideo uitgebracht “I’m In”.
Het is van 2015 geleden dat er nog een album werd uitgebracht, namelijk “Cast Steel”. Het nieuwe album “True North” wordt samen uitgebracht met een film, die de opnames van alle nummers documenteert .

9 – 15 juli 2022
Camille
Geen Tranen Meer Over

Deze week als “vuistplaat” , opnieuw een vlaamse artieste : Camille .
Met ‘Vuurwerk’ scoorde ze vorige zomer een monsterhit in de Vlaamse hitlijsten.
Na een succesvol debuutalbum , een overwinning als ‘Miss Poes’ in The Masked Singer én een resem hits dankzij haar deelname in ‘Liefde Voor Muziek’, heeft de zangeres ook dit jaar een stevige zomersingle klaar.
Geen pompende beats, maar flink wat gitaarwerk op ‘Geen tranen meer over.

1 – 8 juli 2022
Blue
Haven’t Found You Yet

De Britse boysband “BLUE” met Antony Costa, Duncan James , Lee Ryan en Simon Webbe, zijn terug met een nieuw album “Heart & Soul” .
“Haven’t Found You Yet” is hun eerste single na een stilte van zeven jaar.
Het 6e album van de groep komt uit op 9 september 2022.

25 juni – 1 juli 2022
Simple Minds
Vision Thing

Simple Minds is zo’n band waarvan zo goed als iedereen wel hun grootste hit “Don’t You Forget About Me” uit de jaren 80 kent. Inmiddels hebben de Simple Minds al achttien studioalbums uitgebracht.
“Direction Of The Heart” verschijnt op 21 oktober. “Vision Thing” is de eerste single van dat nieuwe album. En het lijkt door de synthesizers waarmee het nummer opent, dat we terug de sound krijgen van de jaren 80. Zanger Jim Kerr zorgt er op zijn beurt voor dat het refrein makkelijk blijft hangen. Hier en daar horen we enkele elektrische gitaren en ook daarover valt er niets negatief te zeggen.
Op 6 augustus staat Simple Minds op het Beach Festival in Nieuwpoort.

18 – 24 juni 2022
Eros Ramazotti
Ama

Eros Ramazzotti is klaar voor een grootste comeback. De afgelopen tijd heeft hij druk gewerkt aan een gloednieuw album dat op 16 september uitkomt en de titel “Battito Infinito” draagt.
De Italiaanse legende heeft daarnaast ook een nieuwe wereldtournee aangekondigd in 2023.
De eerste single van het nieuwe album heet “AMA”en zet volgens Ramazzotti de toon voor de rest van zijn nieuwe plaat.

11 – 17 juni 2022
PG Roxette
The Loneliest Girl In The World

De Zweedse band Roxette was in de jaren ’80 en ’90 ontzettend populair vanwege hits als “Joyride” , “Listen To Your Heart”, “It Must Have Been Love” …
Toen leadzangeres Marie Fredriksson in 2019 overleed leek de groep verleden tijd, maar zanger Per Gessle besloot om Roxette nieuw leven in te blazen. Hij doet dat met zangeressen Helena Josefsson en Dea Norberg. De band bestaat uit muzikanten die in het verleden ook al bij Roxette hebben gespeeld. Onder de naam PG Roxette verschijnt er in september een nieuw album genaamd “Radio Revival”. De Radio Superstar Vuistplaat deze week is de eerste single ervan.

4 – 10 juni 2022
Luka
Blame

Na enkele jaren als zangeres bij Hooverphonic , zette Luka Cruysberghs vorig jaar haar eerste stappen als soloartieste. Ze bracht intussen al”Not Too Late” en “Fomo”uit en speelde in het voorprogramma van Merol tijdens haar clubtour in België.
Haar debuut EP komt uit in september. Voor “Blame” haalde ze inspiratie bij poprock artiesten als Avril Lavigne.
Net wanneer je zou gaan denken dat “Blame” een gewoon popnummer is vallen de gitaren in en schiet de volumeknop haast automatisch de hoogte in. De hardere muziek gaat verrassend goed samen met haar nogal zachte stem en het zorgt voor een leuk contrast.

28 mei – 3 juni 2022
Chanel
SloMo

“SloMo” is een nummer van de Cubaans-Spaanse zangeres Chanel Terrero .
Het nummer vertegenwoordigde Spanje op het Eurovisiesongfestival dit jaar en eindigde op plaats 3.
Terrero won met dit liedje het Benidorm Fest 2022 (de Spaanse voorronde van het Eurovisiesongfestival) met 96 punten en mocht zodoende Spanje vertegenwoordigen.

21 – 27 mei 2022
Coely Feat Albi X
Run It Up

Coely, de “queen” van de Belgische hiphop is terug ! Na vijf jaar is het eindelijk weer tijd voor nieuwe muziek. De kersverse mama trok zich na haar debuutplaat “Different Waters” even terug om tot zichzelf te komen. Nu keert ze dus eindelijk terug en dat doet ze met zomerhit in wording “Run It Up”. Haar album wordt later dit jaar verwacht. Voor “Run It Up” dook Coely de studio in met het Duits-Congolese fenomeen Albi X, een meer dan geslaagde samenwerking. Met zijn drillrap in de Congolese landstaal Lingala zorgt hij voor de nodige afwisseling en verfrissing om “Run It Up” nog leuker te maken.
Deze zomer doet Coely een aantal festivals in België . Zo staat ze op de affiches van onder andere Cactusfestival, de Lokerse Feesten en Pukkelpop.

14 – 20 mei 2022
Ava Max
Maybe You’re The Problem

Toen Ava Max haar beroemde Max-cut inwisselde voor een nieuwe look, wist iedereen dat er ook nieuwe muziek op komst was. Met rode haren die langs alle kanten even lang zijn, brengt deze Amerikaanse haar eerste single van 2022 uit, en dat terwijl ‘The Motto’ samenwerking met Tiësto, nog steeds alle hitlijsten domineert.
Op “Maybe You’re The Problem” horen we wat anders dan de pompende bassen uit “The Motto”, maar we herkennen meteen de typische sound van Ava. Op energieke elektropop verwijt de zangeres haar ex van alles en nog wat. In principe is er buiten haar kapsel dus niet veel veranderd aan de stoere muziek van Ava Max, maar in feite kunnen wij ons daar perfect in vinden.

7 – 13 mei 2022
Sam Smith
Love Me More

Sam Smith is een Britse singer-songwriter die eind 2012 bekendheid krijgt na zijn bijdrage aan de track Latch van Disclosure. Nog geen half jaar later prijkt zijn naam op de single La La La van Naughty Boy, waarmee Smith wereldwijd doorbreekt.
“Love Me More” is geschreven voor iedereen die zich anders voelt, iedereen die elke dag moet beletten lelijke dingen te zeggen over zichzelf,’ aldus de superster. Verder omschrijft Sam ook hoe het nummer het gevoel omvat van hoe ze na een lang en moeizaam proces eindelijk leerden om aardig te zijn tegen zichzelf.
De single is de voorloper van een nieuwe langspeler.

30 april – 6 mei 2022
The Kid Laroi
Thousand Miles

The Kid Laroi kan bestempeld worden als de absolute muzikale winnaar van de afgelopen paar jaar. De jonge Australiër schoot als een raket naar de top toen hij Justin Bieber wist te strikken en bijgevolg een megahit scoorde met “Stay”. Om het wat kort door de bocht te zeggen, deed TikTok daarna de rest, maar dat neemt niet weg dat de jongeman en zijn begeleidende team niet over talent beschikken. Zo zou binnenkort “Kids Are Growing Up” verschijnen, de vierde langspeler. Details zijn er echter nog niet, maar met “Thousand Miles” lost hij nu wel nog een voorsmaakje. Popmuziek anno 2022.
The Kid LAROI treedt komende zomer maar liefst twee keer aan op de weide van Werchter. Op zondag 26 juni is dat op de Main Stage en op donderdag 30 juni sluit hij The Barn af tijdens Rock Werchter.

23 – 29 april 2022
Elley Duhé
Middle Of The Night

Elley Duhé groeide op langs de kust van de Verenigde Staten en weet maar al te goed wat het gevoel is van lange dagen aan het strand en de blues- en jazzmuziek van New Orleans. Vanaf haar 15e speelde ze in kleine barretjes waarna ze uiteindelijk in contact kwam met schrijvers in onder meer Nashville. Met haar eerste single maakte ze indruk: Immortal. Niet veel later wist ze bij RCA een contract binnen te slepen. Daar verschenen verschillende tracks die in 2018 werden vervolgd met Can You Touch, Ain’t No Feeling en Happy Now, de track die ze met Zedd maakte. Begin 2020 brengt ze de single Middle Of The Night uit. De single krijgt in 2022 weer een boost als het nummer viraal gaat via TikTok.

16 – 22 april 2022
Annita
Envolver

Anitta, geboren in Rio de Janeiro, is een van de bekendste popsterren van Brazilië geworden. ‘Envolver’, gezongen in het Spaans, in plaats van in haar moedertaal Portugees, maakt deel uit van haar strategie om haar merk wereldwijd uit te breiden. De enige Braziliaan in de geschiedenis van mijn land met een top 5-nummer ter wereld. Oh mijn God”, schreef ze op Twitter, nadat ze de mijlpaal had bereikt. Het succes van het nummer werd aangewakkerd door een TikTok-virale dansuitdaging, waarbij fans een beroemde dansbeweging van Anitta imiteren door zich op de grond te laten vallen en hun kont te schudden op het ritme van het nummer. Het liedje heeft hier door meer dan 1,3 miljoen video-creaties in de app.

9 – 15 april 2022
Tom Grennan
Remind Me

Zanger Tom Grennan heeft een nieuwe track uitgebracht. Na onder meer het grote succes van ‘Little Bit of Love’ is het nu tijd voor een nieuw nummer die de wereld weer op zijn kop moet zetten. Het nieuwe nummer ‘Remind Me’ komt na een tijdje radiostilte na het grote succes van ‘Little Bit of Love’. En als je ook maar een paar seconden van de nieuwe track hebt geluisterd, kom je meteen tot de conclusie dat dit onmiskenbaar een hit van Tom Grennan is.
Het was trouwens maar een close call, of Tom Grennan had helemaal niet gezongen. De kans is groot dat hij dan profvoetballer was geworden. Maar zijn liefde voor muziek wist het te overwinnen. Sindsdien gaat Grennan echt door het leven als professioneel zanger.

2 – 8 april 2022
Merol
Gemengde Signalen

MEROL, de artiestennaam van de Nederlandse Merel Baldé, veroverde in het najaar van 2021 heel wat Belgische harten door haar succesvolle deelname aan “De Slimste Mens Ter Wereld”.
“Gemengde Signalen” is de derde single van MEROLs debuutplaat “Troostprijs”dat zal verschijnen op 15 april. In het nummer verlaat ze het seksuele thema en betreedt ze het relationele. Ondanks de kwetsbare, onzekere positie waar MEROL over zingt, straalt het nummer zoveel energie en onafhankelijkheid uit. Het nummer vertoont bovendien de perfecte eigenschappen om een hit te worden: uptempo en heel dansbaar.
Op 20 april staat MEROL in kunstencentrum Vooruit ,op 21 april in Trix en op 30 april in de Ancienne Belgique.

26 maart – 1 april 2022
Skyblastyers
Stay With ME

Net bij de start van de eerste lockdown brachten ze een nieuwe single uit. “Just Another Day” deed het prima op radio en werd genomineerd als Beste Reggaesong door LDM Radio in New York.
Na “Fallen In Love” vorig jaar is er nu een nieuwe single van Skyblasters. “Stay With Me” is een zomerse song, die deels werd opgenomen in Ghana en deels in Gentbrugge.
De band is opgericht in 1984, en is mede-oprichter Patrick De Witte er al lang niet meer bij, ook hij zal van waar hij ook is, goedkeurend meeknikken met wat zanger Edward Buadee en de zijnen nu weer brengen.

19 – 25 maart 2022
Barbara Pravi
Prière Pour Soi

‘Voilà, voilà, voilà’ klinkt u allen waarschijnlijk nog bekend in de oren. Met deze ode aan de Franse chanson werd de 28 jarige Franse zangeres met Iraanse roots in mei vorig jaar nog tweede bij Eurovision. Ondertussen heeft ze bewezen dat ze geen one-hit wonder is. Barbara Pravi werd vorige maand nog bekroond tot vrouwelijke revelatie van het jaar bij de Victoires de la Musique 2022. Met haar krachtige doch kwetsbare stem wordt ze niet voor niets vergeleken met Edith Piaf.
“Prière pour soi” werd uitgebracht op 8 maart, internationale vrouwendag. Met dit nummer viert ze niet alleen de vrouwen om haar heen maar eigenlijk de vrouw in het algemeen.

12 – 18 maart 2022
Meau
Prière Pour Soi

Terwijl de Nederlandse zangeres Meau nog in de Ultratop 50 staat met de succes single “Dat Heb Jij Gedaan” , is deze week Superstar Vuistplaat de nieuwe release “Als Jij Maar Bij Me Bent”.
Het nummer gaat over de abrupte veranderingen die de coronacrisis met zich meedroeg.
Hoe MEAU eerst nog avond aan avond op stap ging, stond haar leven sinds het voorjaar van 2020 plotseling stil. Deze noodgedwongen rust deed haar beseffen hoe fijn het eigenlijk is om weinig te hebben, zolang haar liefde maar bij haar is. Dit bracht MEAU op het idee om “Als Jij Maar Bij Me Bent” te schrijven . De track is geproduceerd in samenwerking met Wouter Hardy, bekend van onder meer “Arcade”van Duncan Laurence.

5 – 11 maart 2022
Coldplay
Day ‘n’ Nite

Coldplay waagt zich aan een cover. Het gaat om”Day ‘n’ Nite”van Kid Cudi, een zeer verrassende maar zeker ook interessante keuze.
Uiteraard is het nummer volledig anders dan het origineel, dus helaas(?) geen rappende Chris Martin.
Daardoor is de muzikale aankleding van de track ook totaal anders. Martin is zelf achter de piano gekropen en verder zit de song vol met dromerige synths.
Qua sfeer sluit het album dus goed aan bij de sfeer van het in oktober uitgebrachte “Music Of The Spheres”.

26 februari – 4 maart 2022
Train
AM gold

Train is zonder twijfel een goed voorbeeld van een 30 jaar bestaande band, die er nu plots weer zijn. Muzikale hoogdagen waren er vooral in de periode tussen 2000 en 2012, met wereldhits als “Hey Soul Sister” en “Drops Of Jupiter”.
Met”AM Gold”brengt het zevental voor het eerst in meer dan vijf jaar nog eens muziek op de markt, met nu reeds de titeltrack als eerste voorsmaakje. “AM Gold” lijkt een oorwurmpje in wording, met veel zomerse geluiden, waaronder gitaartjes, strijkers en heel wat elektronica. Je voelt wel dat het boomergehalte een stuk hoger ligt dan bij de hits van pakweg vijftien jaar geleden, maar Train is heus niet de enige band waarbij dat het geval is. Fijn voor de fans dus, maar nieuwe hartjes zullen de Amerikanen er hoogstwaarschijnlijk niet mee winnen.

19 – 25 februari 2022
Blof
Bitterzoet

BLØF heeft een nieuwe single ‘Bitterzoet’ uitgebracht. Ook kondigde de band aan dat op 8 april hun nieuwe album ‘Polaroid’ verschijnt. In 2022 bestaat BLØF dertig jaar. ‘Polaroid’ is het dertiende studioalbum van de Zeeuwse band. BLØF is één van de succesvolste bands van Nederland. Ze braken in 1998 door met de single ‘Liefs uit Londen’ en scoorden sindsdien talloze hits als ‘Aanzoek Zonder Ringen’, ‘Alles Is Liefde’, ‘Holiday In Spain’, ‘Zoutelande’ .De band sleepte vele muziekprijzen en awards in de wacht, waaronder acht Edisons en de Popprijs. Op vrijdag 8 en zaterdag 9 april viert BLØF hun dertigjarig bestaan met twee concerten in Nederland in de Ziggo Dome.

12 – 18 februari 2022
Tate McRae
She’s All I Wanna Be

De Canadese zangeres Tate McRae is goed op weg om de volgende superhit te scoren, want dankzij een zeer succesvolle TikTok-campagne werd er al weken reikhalzend uitgekeken naar haar nieuwe single. Dankzij “You Broke Me First”inmiddels al meer dan 850 miljoen keer gestreamd, groeide ze uit tot een van de populairste tienersterren.
“She’s All I Wanna Be” vormt dankzij het lichte rockgehalte de perfecte uitlaatklep voor elke ziel die een stukgelopen relatie achter de kiezen heeft. Het is een onweerstaanbare poptrack geworden.
Op 18 mei speelt Tate McRae voor het eerst in België. Kaartjes voor haar show in de Trix zijn inmiddels volledig uitverkocht.

5 – 11 februari 2022
Charles
Never Fair

Charles, na twee hits “Wasted Time” en “Without You” , was ze een van de revelaties van het afgelopen jaar met onder andere een concert op Werchter. Na haar opvallende verschijning in 2021, vat Charles 2022 aan met een nieuwe single “Never Fair”: een song geproducet door Jeroen De Pessemier (Oscar & The Wolf, The Subs) en meteen een voorsmaakje van haar debuutalbum dat er in 2022 aan komt! “Never Fair “gaat over onbeantwoorde liefde. Twee mensen komen bij elkaar en de ene waarschuwt de ander dat hij niets serieus wil. De ander gaat akkoord, maar wordt verliefd…Charles heeft het komende jaar een Belgische clubtour op de planning staan, met shows in Het Depot (14 februari), Trix (12 oktober) en Wilde Westen (14 oktober). Op 20 oktober staat ze in de Ancienne Belgique.

©CPU – Chris Stessens

29 januari – 4 februari 2022
Emma Bale ft. Promis3
Divide

Emma Bale bracht vorig jaar haar langverwachte debuutalbum “Retrospect” uit, waaraan ze enkele jaren knutselde en waarvoor ze resoluut voor een volwassen popgeluid koos. Hulp kreeg ze hiervoor ook van Promis3, wellicht het leukste popduo van ons land en tevens ook het voorprogramma van haar recente clubtour. Ze schreven voor haar album al samen enkele nummers.“Divide” brengt de tederheid van Emma Bale en het uitdagende van Promis3 perfect bij elkaar. De speelsheid in de productie zorgt er niet alleen voor dat het nummer behoorlijk catchy is, maar maakt dit misschien ook wel een van de beste nummers die Bale tot nu toe uitbracht. Het gewaagde refrein en de vrolijke bridge (die overigens gesampled is van “Payphone” van Maroon 5), stelen alvast ons hart.

22 – 28 januari 2022
Bastille
Shut Off The Lights

Bastille is het perfecte voorbeeld van zo’n band die bij zijn debuut een pak hits wist te scoren. Optredens op middelgrote festivals, stonden in het Sportpaleis en werden grijsgedraaid op zowat elke radiozender. Soms terecht, maar tegenwoordig krijgen we steeds meer het gevoel dat we een nieuw nummer van de Britten verplicht goed of een dikke hit moeten vinden. “Shut Off The Lights” hangt aan elkaar met een redelijk platte zomerse gitaarsample, terwijl frontman Dan Smith met zijn herkenbare stem de meest cliché songtekst bovenhaalt. Dat zorgt er bijgevolg voor dat je het nummer zowat meteen kan meezingen, doordat het lijkt alsof je het al eens eerder hoorde. Het album “Give Me The Future” verschijnt op 4 februari. Op 3 april stelt Bastille die plaat voor in Vorst Nationaal.

15 – 21 januari 2022
Stromae
L’enfer

De release van Stromae zijn ‘L’enfer’ in het Franse journaal staat nog steeds scherp op ons netvlies. Vooral omdat de reis naar de hel in zijn eigen hoofd voor velen een herkenbare ervaring is.
Met ‘L’enfer’ vertelt Stromae over de moeilijke momenten tijdens zijn muzikale pauze en zijn eigen ervaringen met donkere gedachten. Stromae zingt openlijk over een thema dat nog te vaak als taboe gezien wordt. Donkere gedachten zijn voor velen erg herkenbaar omdat ze door corona zo toegenomen zijn, helaas. Dat Stromae als bekende persoon zijn eigen donkere gedachten blootlegt, maakt de drempel om erover te praten lager voor anderen die met dezelfde gedachten zitten.

8 – 14 januari 2022
Alesso & Kate Perry
When I’m Gone

In 2021 reageerden fans enthousiast, omdat ze hoopten dat Kate Perry een waardige coime-back zou maken . Haar laatste twee albums deden het namelijk een pak minder op commercieel en kritisch vlak.  “Smile” bracht in 2020 geen enkele grote hit naar voren en haar populariteit lijkt zijn piek enkele jaren terug reeds bereikt te hebben.
2022 . Op “When I’m Gone” werkte Katy Perry samen met de Zweedse DJ en producer Alesso, die al ruim boven de drie miljard streams op Spotify alleen al verzilverde. Zijn gevoel voor het maken van hits speelt dan ook in het voordeel van Katy Perry. Op vlak van productie zit de single degelijk in elkaar en Perry bewijst waarom ze al zo veel nummer één hits achter haar naam heeft staan. “When I’m Gone” is fijne radiopop.

1 – 7 januari 2022
Adele
Oh My God

“Oh My God”  is de nieuwe single van Adele. Net als “Easy on me” is het nummer natuurlijk te vinden op ‘30’, het vierde album van Adele. De Britse zangeres schreef het nummer samen met Greg Kurstin.  ‘Oh my God’ is “about the first time that I basically left my house after my anxiety and stuff like that started to sort of subside”, aldus Adele. Nadat ze 30 was geworden, was Adele naar eigen zeggen doodsbang om op date te gaan in Los Angeles. Praten over een van de eerste keren dat ze flirtte na de scheiding van ex-man Simon Konecki, herinnerde ze zich maar al te goed. Ze zei: “‘Do you mind? I’m married.’ And my friends were like, ‘but you’re not.’ And I was like, ‘oh s***. OK, oh my God.’”