Overzicht van één jaar Radio Superstar Vuistplaat

27 mei – 2 juni 2023
Kylie Minogue
Padam Padam

De Australische Kylie Minogue is al sinds het einde van de jaren tachtig actief als zangeres en laat zich vooral kenmerken door catchy, feelgood-popsongs en leuke optredens met veel glitter and glamour. De popster wordt weldra 55 , maar het ziet er nog niet naar uit dat het einde van haar muziekcarrière nabij is. Kylie blijft dan ook geliefd bij oude fans en bereikt intussen nog steeds nieuwe mensen, dus waarom zou ze er dan mee ophouden? Op 22 september verschijnt haar zestiende studioalbum “Tansion” en “Padam Padam” is de eerste single en meteen de openingstrack . Elektronische tonen en een bewerkte voice-sample , samen met Kylies stem zorgen voor een groovy uitstraling. “Padam Padam” is anno 2023 geen baanbrekend werk van de popster, maar ze weet waar ze goed in is en wat haar fans van haar willen, dus daar speelt ze op in met een nieuwe, toffe track.

20 – 26 mei 2023
The Pretenders
Let The Sun Come In

The Pretenders , de iconische band rondom de Amerikaanse Chrissie Hynde zijn terug met een twaalfde studioalbum. “Relentless” wordt de opvolger van “Hate For Sale” , dat van drie jaar geleden is.

“Let The Sun Come In” is de eerste single van dat nieuwe album en dat is er eentje in ware Pretenders-stijl. Het nummer opent met een catchy gitaarriff. De stem van frontvrouw Chrissie Hynde klinkt wat lager dan veertig jaar geleden, maar zingen kan ze duidelijk nog wel. Hynde is duidelijk een vrouw met masssa muziekervaring, maar ook nog met een enorme levenslust. De combinatie van dat alles levert vanzelfsprekend een zeer fijne single op.

13 – 19 mei 2023
Hooverphonic
Por Favor

“Por Favor” de nieuwe single van Hooverphonic is een blits bezoek aan Spanje.

Het lied is – voor Hooverphonic – verrassend ritmisch en uiterst dansbaar. Een beetje door je knieën gaan, je armen in de lucht en laat die heupen spreken! “Por favor” valt op dankzij de warme blazers en het typische, Spaanse geklap, dat mooi samengaat met de stem van Geike en zo nu en dan die typische gitaartoontjes van Hooverphonic. Ondanks de korte duur is het charmante muziek en roept zomerse sfeer op !

6 – 12 mei 2023
Jess Glynne
Silly Me

De britse zangeres en liedjesschrijfster Jess Glynne is terug na drie jaar van afwezigheid. Ze scoorde internationale hits met nummers als “Rather Be”(2014), “My Love”(2014), “Hold My Hand”(2015) en “These Days” (2018).

De nieuwe single “Silly Me” toont Jess Glynnes krachtige unieke stem met talent voor storyvertelling op een zeer mooie manier. Het is een reflecterend nummer dat de luisteraar uitnodigt om te leren van hun fouten en er sterker uit te komen. De perfecte introductie voor haar langverwachte derde studioalbum.

29 april – 5 mei 2023
The Dinky Toys
69

De legendarische Vlaamse popgroep “The Dinky Toys”, met Cocojr. aan het roer, is helemaal terug van weggeweest. De hitmachine uit de jaren ’90 heeft weer muzikale goesting en dat zal Vlaanderen geweten hebben. 6 jaar na hun vorige comeback single ‘The Sweetest Hangover’ brengen The Dinky Toys nu ’69’ uit, een vrolijke, zomerse song met de nodige reggae-vibes.

22 – 28 april 2023
Céline Dion
Love Again

Céline Dion, niet alleen beroemd van de mooie slow songs , als voormalig winnares van het eurovisiesongfestival, maar ook van één van de meest iconische nummers ooit uitgebracht voor een soundtrack. Die van “Titanic”, “My Heart Will Go On”.

“Love Again” voor de pas uitgebrachte gelijknamige film is een rustige ballade waarop de zangeres met ingetogen zang langzaam aan haar armen om ons heen legt. Het lied mist toch een beetje de kracht zoals vroeger, maar het is wel een mooi nummer.

De soundtrack van “Love Again” zal een week na de release van de film op 5 mei te beluisteren zijn en daarop zullen er nog enkele nieuwe nummers van Céline Dion te horen zijn.

15 – 21 april 2023
Jonas Brothers
Waffle House

Vier jaar geleden kwamen de gebroeders Jonas terug met een vijfde album “Happiness Begins” en konden op een uitverkocht comebacktournee rekenen. Kort na dat album brachten de broers nog enkele singles uit, maar verder bleef het stil rond de band. Met een aankondiging van een zesde album, ietwat pretentieus “The Album” getiteld, kwam er dan een officieel einde aan die radiostilte en zijn ze met “Waffle House” terug.

Dat de jongens gelukkig zijn in hun leven is overduidelijk,, vanaf de eerste tonen van “Waffle House” wanen we ons terug in de tijd. Met een vrolijke synth en herhalende backing vocals.

“The Album” verschijnt op 12 mei.

8 – 14 april 2023
Guus Meeuwis
Voor Mijn Hart

Guus Meeuwis vindt het mooi geweest: volgend jaar stopt hij met zijn jaarlijkse concertreeks Groots met een zachte G in het Philips Stadion. Na 75 concerten is het klaar. “Je kunt stoppen omdat je er geen bal meer aan vindt of omdat je vindt dat het zo geweldig mooi geweest is. Dat laatste is het bij mij”, zei hij tegen het Algemeen dagblad in Nederland.Volgend jaar zal hij nog drie concerten geven. De intussen 51-jarige Guus wil ruimte maken voor nieuwe ideeën. Zoals voor zijn album ‘uit het hoofd’, dat op 19 mei verschijnt.

Vandaag lanceert Meeuwis de eerste zelf geschreven single van de plaat: ‘Voor mijn hart’.

1 – 7 april 2023
Ed Sheeran
Eyes Closed

Muzikaal klinkt “Eyes Closed” niet gek veel anders dan Sheerans andere hits en moet het vooral hebben van zijn simpliciteit. Op het nummer draait het vooral om de tekst en daar neemt hij ons onverbloemd mee in een van de donkerste periodes in zijn leven. In 2022 verloor hij niet alleen zijn beste vriend en ontdekker Jamal, maar kreeg ook zijn zwangere vrouw het nieuws een tumor te hebben en moest Sheeran zijn integriteit als songschrijver beschermen in de rechtbank. De last woog zwaar op zijn schouders en hij kwam in een zwart gat terecht. Muziek was zijn therapie en zo vloeide uiteindelijk “Eyes Closed” uit zijn pen, waar hij het over die bewuste maand heeft en het gevoel alleen te zijn. De perfecte popsong trachtte hij dus nooit te maken van “Eyes Closed” en net daarmee scoort hij deze keer punten. Zo intiem en tegelijk universeel krijg je ze van grote popsterren niet vaak en daarom zal “Eyes Closed” voor heel wat mensen ongetwijfeld een zeer belangrijke song worden.

Op 5 mei brengt Ed Sheeran zijn vijfde album “Substract” uit.

25 maart – 31 maart 2023
Astrid S
Fuck Off

De Noorse singer-songwriter Astrid S is een talentvolle artieste met een uniek popgeluid, die bekend staat om haar krachtige teksten en aanstekelijke melodieën. Ondanks het feit dat ze nog geen volledig studioalbum op haar naam heeft staan, heeft ze al wel een aantal succesvolle singles uitgebracht, waaronder de hits “Breathe” van haar debuut-ep en één maand na haar nieuwe single “Side Effects”, komt Astrid S met een nieuw nummer: “Fuck Off”. Het is een energieke en aanstekelijke poptrack met een sterke boodschap om negativiteit en slechte relaties achter je te laten. Het refrein is een echte oorwurm met een catchy melodie en de repetitieve ‘fuck off’, die ongetwijfeld het hoogtepunt van het nummer vormt door zijn aanstekelijkheid en het gevoel van empowerment. De productie is strak, met elektronische elementen en een beat die uitnodigt om op de dansvloer te gaan staan en de energie te voelen. De krachtige stem van de Noorse versterkt nog meer de boodschap van eigenwaarde.

18 – 24 maart 2023
B*Witched
Birthday

25 jaar geleden alweer, toen meidengroepen als All Saints en de Spice Girls de hitlijsten bezet hielden, was er ook een act uit Ierland: B*Witched. Vier jonge meiden die met hun frisse popliedjes vier keer achter elkaar een nummer 1 hit scoorden in Engeland.

B*Witched ging na tegenslagen in 2002 uit elkaar, maar kwam voor een Brits televisieprogramma in 2012 weer bijeen. Sindsdien wordt er weer veel opgetreden. Groepsleden Edele, Keavy, Sinead en Lindsay vonden de 25ste verjaardag van hun grootste hit “C’est La Vie”, de ultieme gelegenheid om nieuwe muziek uit te brengen. Het nummer “Birthday”, deze week hier vuistplaat , verschijnt tegelijkertijd met de release van het verzamelalbum “C’est La Vie : The Collection”. 

11 – 17 maart 2023
Birdy
Raincatchers

Bon Ivers cover “Skinny Love”, zorgde ervoor dat de toen veertienjarige Jasmine Van Den Bogaerde, ofwel Birdy, plots wereldberoemd was. Vele jaren later is ze al lang niet meer ‘dat meisje van Skinny Love’, al weet ze ons nog steeds evenzeer te betoveren met haar muziek. Twee jaar geleden verscheen “Young Heart”, de langverwachte opvolger van “Beautiful LIes”. Als herboren keerde Birdy terug, sterker dan ooit. Ze lijkt de smaak alvast weer goed te pakken te hebben, want deze zomer verschijnt met “Portraits” haar vijfde langspeler en daarvan krijgen we met “Raincatchers” alvast een fijne single.

Op 10 april staat Birdy in het Koninklijk Circus in Brussel. “Portraits” verschijnt op 14 juli.

4 – 10 maart 2023
Berre
Thrill Of It All

De invloed van TikTok op het muzieklandschap valt vandaag de dag allesbehalve te ontkennen. Ook bij ons, Berre (Vandenbussche) heeft zelfs nagenoeg zijn hele carrière te danken aan covers die hij op sociale media postte.

Miljoenen views en een contract bij Universal Music Belgium , mag de jongeman zich stilletjesaan een vaste waarde in de nationale muziekindustrie beginnen noemen, getuige ook het succes van zijn laatste single “Better Of Alone” en een vergelijking zelfs met Lewis Capaldi .

“Thrill Of It All”, is de nieuwe single en het ziet ernaar uit dat ook die song in de hitlijsten lange tijd zal verblijven.

Berre staat op 31 maart in de AB club.

27 februari – 3 maart 2023
Niall Horan
Heaven

Toen de razend populaire boyband One Direction in 2015 , een stop inlaste , zijn meerdere leden erin geslaagd een succesvolle solocarrière op te zetten. Zo is het bijvoorbeeld praktisch onmogelijk om aan Harry Styles te ontkomen, maar ook Niall Horan heeft in de afgelopen jaren naam voor zichzelf gemaakt met zijn lieflijke folkpopliedjes. Dat bewees hij met zijn prima debuut “Flicker” uit 2017 en het matige “Heartbreak Weather” uit 2020. We hopen dat de Ier dit zal rechtzetten met zijn aanstaande derde plaat “The Show” waar we vandaag een eerste voorproefje van krijgen met “Heaven”.

Liefde is misschien wel een van de mooiste dingen in het leven en dat maakt Niall Horan ons nog maar eens duidelijk op “Heaven”. Het is een lieve, optimistische boodschap die de Ier brengt tegen een catchy soundtrack met dromerige gitaren en een prominente bas, en een groots refrein dat het ongetwijfeld goed zal doen in een livesetting.

“The Show ” verschijnt op 9 juni. Hij zal dit album introduceren op Pinkpop op 16 juni.

18 – 26 februari 2023
Bazart
Geef Mij Alles

Afgelopen festivalzomer bewees Bazart dat ze met hun show ook Rock Werchter naar hun hand kunnen zetten.”Van God Los”, een cover van de fabelachtige klassieker van Monza, werkte zelfs zo goed dat Bazart het nummer in september uitbracht onder hun eigen label Echo. Met “Geef Mij Alles” presenteert de popband de tweede single onder dit label.

Van meet af aan is duidelijk dat Bazart wederom het vertrouwde recept hanteert ,catchy melodieën en fraaie samenzang gecombineerd met een makkelijk meezingbaar refrein.

Dansen of zingen ? Het zal ons dan ook niets verbazen als Bazart met “Geef Mij Alles” binnen afzienbare tijd opnieuw de hitlijsten aanvoert.

11 – 17 februari 2023
Loic Nottet
Danser

Met de single “Mélodrame” gaf Loïc Nottet een eerste voorproefje weg van een nieuw album dat later dit jaar moet gaan uitkomen. Het wordt voor de Belgische zanger zijn eerste plaat die volledig Franstalig is. Vanaf zijn doorbraak in 2015 tijdens het Eurovisie Songfestival met het liedje “Rhytm Inside” heeft hij voornamelijk platen in het Engels uitgebracht.

De nieuwe single “Danser” gaat gepaard met een videoclip waarin Nottet een universum creëert waar mode, muziek  en dans op een mooie manier samenkomen. Het zijn drie passies die hem al sinds zijn kindertijd bezighouden zegt hijzelf.

4 – 10 februari 2023
Zara Larsson
Can’t Tame Her

De Zweedse Zara Larsson wist in het verleden al redelijk wat hitjes te scoren, zoals met haar samenwerking “Symphony” met Clean Bandit. Ze begon haar muzikale carrière als tienjarig meisje toen ze meedeed aan de Zweedse versie van Got Talent. Ondertussen is ze niet meer weg te denken uit de popindustrie en bracht ze al drie albums uit, waarvan het laatste, “Poster Girl” dateert van twee jaar geleden. Dat viel helaas wat tegen, maar dit jaar is het tijd voor een herkansing. De zangeres brengt namelijk haar vierde album uit en daaruit horen we nu al een eerste single.

“Can’t Tame Her” opent met een typisch popdeuntje dat een beetje doet denken aan The Weeknd. Synths nemen de leiding in de intro, waarna Larsson het zelf overneemt. De strofes klinken nogal vreemd, vooral dan de stem van de Zweedse. Het is duidelijk dat er hier en daar wat bewerkt is met de computer en het past eigenlijk niet bij de sound van het lied. Tijdens het refrein klinkt ze dan iets natuurlijker en krijgen we weer een catchy stukje muziek voorgeschoteld. “Can’t Tame Her” is misschien niet echt een meesterwerk, maar bevat een aanstekelijke beat waardoor het wel een hit kan worden.

28 januari – 3 februari 2023
Ed Sheeran
F64 / SBTV

Ed Sheeran, vorige zomer nog met zijn optredens in het Brusselse Koning Boudewijn stadion, waar de fans uitbundig meezongen met al zijn bekende en minder bekende songs. Vanaf nu kunnen we daar een nieuwe song aan toevoegen. In de nieuwe song “F64” eert Ed Sheeran zijn overleden vriend Jamal Edwards. Het wordt misschien niet meteen een echte meezinger, maar eerder een lied om stil te staan bij wat een verlies met iemand kan doen. Deze song maakt duidelijk hoe belangrijk Edwards was voor Sheeran.

Hij legde zijn verdriet en rouwproces vast in een pakkende freestyle. Een muziekstijl die we van hem niet gewoon zijn. Enkel in de refreinen zijn de woorden overgoten met een typische Ed Sheeran-saus. De strofes in “F64” volgen elkaar snel op, maar komen wel binnen. De woorden komen duidelijk recht uit zijn hart. En de video toont ons een kwetsbare Ed Sheeran ’s nachts in het lege Stamford Bridge. Dat is het thuisstadion van Jamals favoriete voetbalclub Chelsea FC. Luisteraars die ook een dierbare zijn verloren gaan zich zeker herkennen in deze song. Wij pinkten alvast een traantje weg.

21 – 27 januari 2023
Adele
Can I Get It

Zoals bekend neemt de zangeres haar tijd voor een nieuw album en dat heeft ze destijds ook gedaan. Na bijna zes jaar lanceerde Adele op 19 november 2021, haar vierde studioalbum “30”,

Drie singles zijn er ondertussen van uitgebracht “Easy On Me” en ” Oh My God” in 2021 en de populaire track “I Drink Wine” in oktober 2022.

Deze maand in januari 2023, brengt ze een 4e single van dit studioalbum uit, “Can I Get It “. Deze week Radio Superstar Vuistplaat !

14 – 20 januari 2023
Sabien Tiels
Jij Bent Alles

Afgelopen jaar was een succesjaar voor Sabien Tiels!

Ze mocht niet alleen als een van de weinige Vlaamse artiesten haar single ‘Adelaar’ voorstellen in Tien Om Te Zien, er was ook de release van het gelijknamige album. Daaruit verschijnt nu de nieuwe single ‘Jij bent alles’, een nummer dat ze samen schreef met Udo Mechels en Yannic Fonderie.

7 – 13 januari 2023
Sugababes
Today

De Britse Sugababes zijn terug!

Het trio, bestaande uit Keisha Buchanan, Mutya Buena en Siobhan Donaghy. En ze hebben hun eerste nieuwe plaat sinds twaalf jaar uitgebracht. De plaat heet’The lost tapes’.

Vandaag verschijnt hun comeback single ‘Today’. Sugababes zeggen in een statement over ‘The lost tapes’:

“We wrote this album almost 8 years ago and for various reasons it didn’t get an official release, so it’s with great pride that The Lost Tapes is available now on all streaming platforms.”

Voor het nieuwe jaar staat sowieso een groot concert gepland in Londen’s The O2 arena. 

1 – 7 januari 2023
Benson Boone
Before You

Benson Boone is een uit de Verenigde Staten afkomstige singer-songwriter. Hij nam deel aan de auditie van American Idol in 2021. De jury was lovend en hij mocht door naar de volgende ronde. Echter besloot Boone de show te verlaten. Een reden is hiervoor nooit gegeven en er volgde verschillende speculaties. Zijn TikTok account had in oktober al meer dan 1,7 miljoen volgers.

Hij tekende vervolgens een platencontract bij Night Street Records, het label van Imagine Dragons frontman Dan Reynolds. De ballad Ghost Town is een van zijn eerste liedjes die hij schreef en op single uitbracht. Dit leverde hem wereldwijd een zeer succesvolle hit op.

De opvolger Room for 2 kon dit succes niet evenaren. Eind april 2022 waagt hij weer een poging met de single In The Stars en het resultaat mag er zijn. Het wordt een mega hit en weet in de lijst op nummer 3 te komen. De nieuwe single Before You is een ballade. (top40.nl)

24 – 31 december 2022
The Weeknd
Nothing Is Lost

“Nothing Is Lost (You Give Me Strength)” is de titelsong van de nieuwe Avatar film “The Way Of Water” . Het nummer is geschreven door The Weeknd, in samenwerking met het productietrio Swedisch House Mafia . Het is een synth pop ballade met gebruik van electronische drums .

The Weeknd komt in 2023 voor de  After Hours til Dawn Tour naar het Brusselse Koning Boudewijnstadion. Voor het eerste concert op dinsdag 11 juli zijn alle tickets de deur uit, voor de tweede show op woensdag 12 juli zijn er wel nog een aantal tickets beschikbaar.

10 – 16 december 2022
Lewis Capaldi
Pointless

We hebben er een tijd op moeten wachten, de Schotse singer-songwriter kreeg na een uitputtende tournee te kampen met mentale problemen. Toen de man enkele weken geleden “Forget Me” op de wereld losliet, scheerde hij weer meteen hoge toppen en leek het alsof hij nooit was weggeweest.

De nieuwste creatie van Lewis Capaldi klinkt in elk geval een pak minder “Pop”, dan “Forget Me”, want met “Pointless” trekt hij nog eens de kaart van die goeie oude pianoballad. Daar heeft de Schot natuurlijk een patent op, want met zijn uithalen weet hij telkens dat tikkeltje herkenbaarheid aan zijn muziek toe te voegen. Een emotionele ballade die perfect bij dit donkere weer past, waar hij hoogstwaarschijnlijk wel weer een hitje mee scoren.

Op 23 februari staat Lewis Capaldi in het Sportpaleis.

3 – 9 december 2022
KLangkarussel
I Feel Fine

Hoewel wij ze in Belgie vooral kennen van hun zomerhit “Sonnentanz” van ruim tien jaar geleden zijn de mannen van Klangkarussel hierna allesbehalve stil blijven zitten. In de afgelopen jaren heeft het duo uit Oostenrijk ruim tien singles uitgebracht, waaronder hun meeste recente single in samenwerking met Mando Diao. Hun voorlaatste wapenfeit in de vorm van I Feel Fine dateert alweer van afgelopen september.

In de tussenliggende tijd zijn er al twee remixen verschenen van deze plaat. Deze zijn afkomstig van de hand van de Duitse producer Marek Hemmann en de ietwat mysterieuze dj en producer Sinn. Nu kan er een nieuwe naam worden toegevoegd aan dat laatste rijtje. Het is namelijk aan Klangkarussel’s landgenoten van Möwe om een nieuwe, verse mix van I Feel Fine te maken. Als je naar hun mix luistert klinkt deze erg duister. Deze remix lijkt dan ook uitermate geschikt voor de late uurtjes in een of andere underground-club. De plaat is dankzij Möwe nog melodieuzer en klinkt ook meer uptempo als je het vergelijkt met het origineel.

26 november – 2 december 2022
Metejoor & Hannah Mae
Wat Wil Je Van Mij

Na de meer dan succesvolle single ‘Kijk Ons Nou’ met Snelle, slaat Metejoor opnieuw de handen in elkaar met een stem uit Nederland. Samen met singer-songwriter Hannah Mae brengt hij de song ‘Wat Wil Je Van Mij’ uit.

Het nummer beschrijft hoe belangrijk communicatie tussen twee personen is. Eender welke relatie je aangaat, het moet van twee kanten komen. ’Wat Wil Je Van Mij’ is zoals wel meer van Metejoors’ nummers zeer herkenbaar en uit het leven gegrepen. Het werd mede geschreven en geproduceerd door The Companions.

19 – 25 november 2022
Loic Nottet
Mélodrame

We overdrijven niet als we Loïc Nottet omschrijven als een van de populairste popsterren in Wallonië. Sinds zijn deelname aan ” The Voice Belgique” en het Eurovisiesongfestival in Wenen, dat hem een vierde plaats opleverde , lanceerde zijn carrière voorgoed. Hij bracht “Selfocrazy” en “Sillygomania” twee succesvolle albums uit, en vulde zelfs Vorst Nationaal volledig.

“Mélodrame” is van zijn tweede album, een popballade in het frans en is een dramatisch popnummer geworden, waarmee hij voor het eerst een voorproef geeft voor zijn derde album.

12 – 18 november 2022
Sam Ryder
All The Way Over

Sam Ryder, mag zich de laatste tijd , als het over “Tik Tok” gaat , zich vervoegen tussen onder andere Dua Lipa en Lewis Capaldi . De Brit heeft dat veelal te danken aan zijn vele covers die hij ten tijden van lockdowns postte, maar zag dat aantal hoogstwaarschijnlijk nog wat meer stijgen sinds zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival.

De liefhebber van Ryders eerder uitgebrachte nummers zal in deze single wel zijn troost vinden, waardoor het ons niet zou verbazen mochten er fans hier en daar een traantje laten.

5 – 11 november 2022
Rihanna
Lift Me Up

Zes jaar. Het geduld voor Rihanna-fans werd lang op de proef gesteld, maar na een eigen kledinglijn en cosmeticalijn, is een van ’s werelds grootste popartiesten eindelijk terug met muziek.

“Lift Me Up” is de soundtrack voor de nieuwe “Black Panther Film” en werd geschreven als een ode aan de overleden acteur Chadwick Boseman. Wie een echt feestnummer verwachttte, moeten we teleurstellen want “Lift Me Up” zoekt veel rustigere oorden op. De instrumentatie is heel klein en intiem gehouden met een opvallend gitaarriedeltje en zeer subtiele strijkers, waardoor de focus meer dan ooit op de stem van Rihanna ligt. Haar stem kan zich zo ontplooien zoals we haar nog nooit hoorden, wat ervoor zorgt dat de puurheid van het nummer haast innemend werkt. Een absoluut onverwachte sound voor Rihanna, maar het risico helemaal waard. “Lift Me Up” is dromerig, hoopgevend en betoverend.

29 oktober – 4 november 2022
Taylor Swift
Anti-Hero

Als er iemand een hype kan creëren rond haar eigen muziek, dan is het Taylor Swift wel. Vorige week is haar album Midnights verschenen en daarvan komt de single “Anti-Hero”.

Taylor Swift koos voor een heel andere manier om haar nieuwe album onder de aandacht te brengen. Zij plaatste op haar social media video’s waarin ze telkens weer een nieuw nummer van Midnights onthulde. Dat deed ze op geheel eigen wijze, gewapend met een bingomolentje. Telkens rolde er weer een ander nummer uit.
Verwacht op haar nieuwste werkje geen nieuwe thema’s. Taylor puzzelt verder met de rode draad die door al haar albums loopt en waaraan vooral liefde, wraak en angst aan blijven kleven.

22 – 28 oktober 2022
Queen
Face It Alone

Brian May, de gitarist van de legendarische groep “Queen” , brengt een Queen-nummer uit met daarop zang van Freddie Mercury. Helaas is het meer dan waarschijnlijk ook de laatste keer dat zo’n nummer wordt ontdekt. Ondanks dat de legendarische frontman al dertig jaar van ons heengegaan is, leeft zijn muziek nog altijd verder.

“Face It Alone” opent met een dramatische en ietwat onheilspellende intro, die wat doet denken aan bijvoorbeeld “The Show Must Go On”. Even later komt ook de stem van Freddie Mercury daarbij . Queen zou natuurlijk Queen niet zijn mochten we geen ferme solo van Brian May krijgen en ook die doet ons terug verlangen naar een tijd die al lang vervlogen is. Toch moet gezegd worden dat “Face It Alone” bijlange na niet zo spannend is als de liedjes uit de gloriejaren. Queen heeft zeker al betere nummers gemaakt, dat wel, maar een middelmatig Queen-nummer, is nog altijd beter dan heel wat artiesten hun beste nummer.

15 – 21 oktober 2022
Maneskin
The Loneliest

We kennen Måneskin natuurlijk nog van hun overwinning op het Eurovisiesongfestival met “Zitti E Buoni”, maar ook dat ligt al anderhalf jaar achter ons. In tussentijd zaten de Italianen zeker niet stil en speelden ze zowat overal waar ze maar konden.

Het nieuwe “The Loneliest” laat zich alvast meteen kenmerken door een zeer kille sfeer, die voornamelijk ontstaat door de minder goede instrumentatie en de zang van Damiano David. Hij probeert wat te croonen, maar daar heeft hij niet echt de stem voor. Later haalt hij vocaal wel wat uit.

Desondanks zullen de fanatieke Måneskin-fans dit ongetwijfeld een goed nummer vinden.

8 – 14 oktober 2022
Angèle
Amour , Haine Et Danger

Na een internationale festivaltour en zelfs een soloshow in New York , de Brusselse is tegenwoordig met niets minder bezig dan haar wereldveroveringstocht, dankzij haar tweede album “Nonante Cinq”.
“Amour, Haine et Danger” klinkt op het eerste gehoor iets donkerder dan wat we gewoon zijn van Angèle, maar al snel ontwikkelt het nummer zich tot een oorwurm waarbij stilstaan geen optie is. De single ligt dan ook in het verlengde van wat we al van de Brusselse te horen kregen, al is er ook plaats voor evolutie. “Amour, Haine et Danger” zal zonder twijfel hier bij ons op de radio nog een aantal keer voorbijkomen! Op 10 december staat Angèle in het Sportpaleis en op 19 , 20, 21, 22 december is het voor de fans feest in Vorst.

1 – 7 oktober 2022
Zoe Wees
Daddy’s Eyes

De Duitse zangeres Zoe Wees kende haar start bij ‘The Voice Kids’ . Haar debuutsingle “Control”, werd een gigantische wereldhit en katapulteerde het jonge talent naar de grootste podia ter wereld.
Op “Daddy’s Eyes” geeft de twintigjarige zangeres een heel persoonlijke inkijk in haar jeugd.
Haar onverwisselbare stem en de zeer sterke compositie maken van “Daddy’s Eyes” een emotionele rollercoasterrit, die haar wellicht een nieuwe radiohit kan opleveren. Zoe Wees is nog steeds op weg om een van ’s werelds grootste popstemmen te worden.
 

24 – 30 september 2022
Hooverphonic
Mysterious

Na 27 jaar keert Hooverphonic terug naar de roots. De nieuwe single is de soundtrack van de Australische top serie ‘Love Me’ die gepromoot wordt door Proximus Pickx.
Op “Mysterious” worden elektronische beats doordrenkt met de iconische stem van Geike Arnaert.
“Mysterious” klinkt onmiddellijk vertrouwd en toch nieuw, heeft trippy nineties-dance-invloeden van William Orbit, Madonna, Massive Attack, Pet Shop Boys , .

17 – 23 september 2022
Lewis Capaldi
Forget Me

Deze goedlachse Schot , die voorbije zomer op tournee trok en speelde op Rock Werchter heeft na 2 jaar stilte nieuw materiaal. Hoe dan ook wordt er met “Forget Me” al snel duidelijk dat de goedlachse Schot zijn streken nog niet is verleerd.
Met deze nieuwste song leren we echter wel meteen dat Capaldi nu duidelijker de catchy popkaart trekt. Zo is het een zomerse doch melancholische piano die ons samen met een beat al snel laten meeknikken.
Over het algemeen dus een fijn popnummer waardoor hij zijn comeback ongetwijfeld viert met een radiohitje.

10 – 16 septmeber 2022
Suzan & Freek
Kwijt

Wij zijn de weg even helemaal “Kwijt”, want Suzan en Freek hebben een nieuw nummer uitgebracht. Het duo brak met het nummer “Als Het Avond is”, door in 2018 en hebben inmiddels al tientallen hits gescoord. Het meest recente nummer “Honderd Keer ” staat nog steeds op repeat, maar Kwijt gaat ook Honderd Keer afgespeeld worden.
Met het nummer “Kwijt” geven Suzan en Freek aan dat zij af en toe de behoefte te hebben om te verdwijnen. Tijdens de vakantie in Italië is de videoclip van het nieuwe nummer opgenomen en … Freek heeft Suzan ten huwelijk gevraagd! Met deze verloving bevestigen de twee dat ze elkaar ook absoluut niet kwijt willen.
-You Tube- 

3 – 9 september 2022
Elton John & Britney Spears
Hold Me Closer

Een nieuwe single van Elton John, en wederom een duet. Nu met niemand minder dan Britney Spears. Waarom hij voor ‘Hold me closer’ met de Amerikaanse zangeres samenwerkte, legt hij uit in een interview met The Guardian. “Britney was gebroken en dat is vreselijk.”Voor Britney is het voor het eerst sinds 2016 dat ze nieuwe muziek uitbrengt.
Het is de bedoeling van Elton John om elk jaar een single uit te brengen zoals ‘Hold me closer’, dat eigenlijk een remix is van zijn klassieker ‘Tiny dancer’ met enkele nieuwe zanglijnen erin. In minder dan twee uur tijd hadden de twee hun ideeën uitgewerkt en was alle zang opgenomen.

27 augustus – 2 september 2022
Billy Idol
Cage

Billy Idol , terug van weggeweest ?
De Britse rockster ken je vooral van ‘Eyes without a face’ en ‘Sweet sixteen’.
Billy Idol is intussen 67 jaar, maar rocken kan hij nog steeds als de beste.
‘Cage’ is de titel van zijn nieuwe single. Voor de fans van Billy is er meer om je op te verheugen: er komt op 23 september een nieuwe 4 tracks tellende EP uit: ‘The cage’.

20 – 26 augustus 2022
Stan Van Samang
Alles

De carrière van Stan Van Samang is ondertussen 15 jaar bezig en dat vierde hij eerder dit jaar met “15” een CD box met al zijn albums.
Tijdens zijn carrière bracht Stan vooral Engelstalige songs uit maar ook enkele Nederlandstalige parels zoals ‘Een ster’.
Voor zijn nieuwe single grijpt de zanger opnieuw naar zijn eigen taal het nederlands met de prachtige liefdessong “Alles”.

13 – 19 augustus 2022
Robbie Williams
Lost

Robbie Williams blijft één van de grootste entertainers. De Britse zanger maakte naam en faam met hits zoals “Angels”, “Feel” en het immer toepasselijke “Let Me Entertain You”. Inmiddels heeft Williams al twaalf studioalbums gemaakt .
Het nieuwe album “XXV” komt er nu binnenkort aan, met daarop voornamelijk herwerkte hits.
“Lost” is een van de weinige nieuwe nummers die op “XXV” zal verschijnen. De single opent met keyboards en zo goed als meteen komt daar een aangenaam strijkorkest bij. De stem van Williams klinkt zoals verwacht weer zeer verzorgd, zonder daarbij in te boeten aan overtuigingskracht. De combinatie van de zang, het strijkorkest en de tekst is er eentje die ons niet snel zal vervelen.

6 – 12 augustus 2022
Shania Twain
Not Just A Girl

De Canadese singer-songwriter Shania Twain, heeft ondertussen zoveel bereikt, dat ze eeen icoon mag genoemd worden .
Haar carrière is helaas niet zonder obstakels geweest, want Twain moest in 2004 tijdelijk een pauze nemen nadat de ziekte van Lyme bij haar werd vastgesteld. Het duurde maar liefst zeven jaar vooraleer ze opnieuw een nummer uitbracht. Dat haar leven niet zonder slag of stoot liep, kunnen we nu ook zien in haar documentaire “Not Just A Girl”en die komt, zoals dat gaat bij artiesten, met een nieuwe single. Hoewel het nummer gaat over een moeilijk leven met bijkomende obstakels, klinkt het redelijk opgewekt. Twain blijft duidelijk trouw aan haar genre, namelijk country met pop kenmerken.

30 juli – 5 augustus 2022
Pauline
Uit Mijn Hoofd

Van onbekend zangeresje tot ster van het Sportpaleis, in één jaar tijd. Sinds haar winst in ‘Regi Academy’ gaat het leven van de Lommelse Pauline Slangen (20) in een rotvaart.
Ze heeft nu een solo single uitgebracht ‘Uit Mijn Hoofd’ , deze week ‘Radio Superstar Vuistplaat’.

23 – 29 juli 2022
2 Fabiola
Call My Name

Deze zomer, op 15 augustus om precies te zijn, is het de 1000ste show van Pat Krimson & Loredana als 2 Fabiola! Feestelijkheden gaan door op het Rijversfestival in Zomergem. Momenteel is 2 Fabiola een volle tour agenda aan het afwerken in Vlaanderen.
‘Call My Name’ heeft een zomerse 80-90’s vibe maar klinkt toch héél hedendaags. Natuurlijk zijn er de ijzersterke vocals van Loredana en is het refrein enorm catchy.

16 – 22 juli 2022
Aha
I’m In

De Noorse Synthpop groep A-ha brengt binnenkort een nieuw album uit “True North”. De release ervan is op 21 oktober.
Ter promotie van dit nieuwe album, hebben ze een nieuwe eerste single en muziekvideo uitgebracht “I’m In”.
Het is van 2015 geleden dat er nog een album werd uitgebracht, namelijk “Cast Steel”. Het nieuwe album “True North” wordt samen uitgebracht met een film, die de opnames van alle nummers documenteert .

9 – 15 juli 2022
Camille
Geen Tranen Meer Over

Deze week als “vuistplaat” , opnieuw een vlaamse artieste : Camille .
Met ‘Vuurwerk’ scoorde ze vorige zomer een monsterhit in de Vlaamse hitlijsten.
Na een succesvol debuutalbum , een overwinning als ‘Miss Poes’ in The Masked Singer én een resem hits dankzij haar deelname in ‘Liefde Voor Muziek’, heeft de zangeres ook dit jaar een stevige zomersingle klaar.
Geen pompende beats, maar flink wat gitaarwerk op ‘Geen tranen meer over.

1 – 8 juli 2022
Blue
Haven’t Found You Yet

De Britse boysband “BLUE” met Antony Costa, Duncan James , Lee Ryan en Simon Webbe, zijn terug met een nieuw album “Heart & Soul” .
“Haven’t Found You Yet” is hun eerste single na een stilte van zeven jaar.
Het 6e album van de groep komt uit op 9 september 2022.

25 juni – 1 juli 2022
Simple Minds
Vision Thing

Simple Minds is zo’n band waarvan zo goed als iedereen wel hun grootste hit “Don’t You Forget About Me” uit de jaren 80 kent. Inmiddels hebben de Simple Minds al achttien studioalbums uitgebracht.
“Direction Of The Heart” verschijnt op 21 oktober. “Vision Thing” is de eerste single van dat nieuwe album. En het lijkt door de synthesizers waarmee het nummer opent, dat we terug de sound krijgen van de jaren 80. Zanger Jim Kerr zorgt er op zijn beurt voor dat het refrein makkelijk blijft hangen. Hier en daar horen we enkele elektrische gitaren en ook daarover valt er niets negatief te zeggen.
Op 6 augustus staat Simple Minds op het Beach Festival in Nieuwpoort.

18 – 24 juni 2022
Eros Ramazotti
Ama

Eros Ramazzotti is klaar voor een grootste comeback. De afgelopen tijd heeft hij druk gewerkt aan een gloednieuw album dat op 16 september uitkomt en de titel “Battito Infinito” draagt.
De Italiaanse legende heeft daarnaast ook een nieuwe wereldtournee aangekondigd in 2023.
De eerste single van het nieuwe album heet “AMA”en zet volgens Ramazzotti de toon voor de rest van zijn nieuwe plaat.

11 – 17 juni 2022
PG Roxette
The Loneliest Girl In The World

De Zweedse band Roxette was in de jaren ’80 en ’90 ontzettend populair vanwege hits als “Joyride” , “Listen To Your Heart”, “It Must Have Been Love” …
Toen leadzangeres Marie Fredriksson in 2019 overleed leek de groep verleden tijd, maar zanger Per Gessle besloot om Roxette nieuw leven in te blazen. Hij doet dat met zangeressen Helena Josefsson en Dea Norberg. De band bestaat uit muzikanten die in het verleden ook al bij Roxette hebben gespeeld. Onder de naam PG Roxette verschijnt er in september een nieuw album genaamd “Radio Revival”. De Radio Superstar Vuistplaat deze week is de eerste single ervan.

4 – 10 juni 2022
Luka
Blame

Na enkele jaren als zangeres bij Hooverphonic , zette Luka Cruysberghs vorig jaar haar eerste stappen als soloartieste. Ze bracht intussen al”Not Too Late” en “Fomo”uit en speelde in het voorprogramma van Merol tijdens haar clubtour in België.
Haar debuut EP komt uit in september. Voor “Blame” haalde ze inspiratie bij poprock artiesten als Avril Lavigne.
Net wanneer je zou gaan denken dat “Blame” een gewoon popnummer is vallen de gitaren in en schiet de volumeknop haast automatisch de hoogte in. De hardere muziek gaat verrassend goed samen met haar nogal zachte stem en het zorgt voor een leuk contrast.

28 mei – 3 juni 2022
Chanel
SloMo

“SloMo” is een nummer van de Cubaans-Spaanse zangeres Chanel Terrero .
Het nummer vertegenwoordigde Spanje op het Eurovisiesongfestival dit jaar en eindigde op plaats 3.
Terrero won met dit liedje het Benidorm Fest 2022 (de Spaanse voorronde van het Eurovisiesongfestival) met 96 punten en mocht zodoende Spanje vertegenwoordigen.