Overzicht van één jaar Radio Superstar Vuistplaat

20 – 27 juli 2024
Dasha
Didn’t I

In 2020 debuteerde de Amerikaanse zangeres Dasha en tekende ze een contract bij een platenfirma. Haar debuut leverde haar geen wereldwijde faam op, iets wat single “Austin” van vorig jaar wel deed.

“Didn’t I” opent simpel en gezellig: een gitaarriedeltje zorgt meteen voor een countrysfeer . Het nummer klinkt luchtig en zomers om naar te luisteren en alvast een aanrader om deze zomer op te zetten.

13 – 20 juli 2024
Kesha
Joyride

De Amerikaanse zangeres Kesha staat bekend om heel wat grote hits, maar ook vanwege de obstakels die met haar carrière gepaard gingen. Zo legde ze klacht neer tegen haar voormalig producer Dr. Luke vanwege onder andere grensoverschrijdend gedrag. Ondertussen richtte ze Kesha Records op. Vandaag brengt ze een eerste single uit onder dat eigen label.

De feestlijke beats in combinatie met een accordeon zijn de ideale ingrediënten om te dansen. Kesha lijkt hiermee haar naam als artiest opnieuw te claimen en te doen wat zij zelf wil. “JOYRIDE” is een leuk, dansbaar hitje dat niet zou misstaan in een club.

6 -13 juli 2024
Gayle
Internet Baby

Drie jaar geleden brak GAYLE door met haar monsterhit “abcdefy“, een single die ondertussen meer dan één miljard streams heeft,  en haar een Grammy-award opleverde. De Amerikaanse zangeres werd gekatapulteerd naar de top en probeert verder te surfen op dat succes. Momenteel lukt haar dat, want ze was al het voorprogramma van enkele shows van Taylor Swifts The Eras Tour en maakte ook een lied voor de Barbie-film.

Hoewel GAYLE met haar muziek regelmatig frustraties naar anderen toe uit, lijkt ze met “internet baby” spot te drijven met zichzelf. bovenop bij haar zelfspot. Met “internet baby” zal GAYLE geen nieuwe records breken, maar het is wel een mooie toevoeging aan haar discografie.

29 juni – 6 juli 2024
Coldplay
Feelslikeiminlove

Coldplay staat er de laatste jaren nogal om bekend om minder fijne muziek uit te brengen dan voor 2000. Maar daar proberen Chris Martin & co , nu opnieuw het verleden te herbeleven .

“feelslikeimfallinginlove” ligt, net zoals de waarheid, eerder ergens in het midden. Het nummer begint vrij intiem met een uptempo beat. De zachte zang van Chris Martin en wanneer het eerste refrein aanbreekt voelt het nummer meteen aan als iets dat een zomerhit moet worden. Wanneer je band Coldplay heet, dan weet je helemaal zeker dat een oorwurm als deze een hit zal worden. Het einde is dan ook zeer groots en voelt aan als eentje dat geschikt is voor een zoveelste uitverkochte stadionshow. “

Deze single is de eerste in aanloop naar het volgende album Moon Music, dat op 4 oktober uitkomt.

22 – 29 juni 2024
Dotan
No KIssing On A Sunday

In 2024 bracht de Nederlander Dotan met “Louder” en “Heavy” twee mooie singles uit.

Liedjes met een rustige gitaarpartij, fijne achtergrondgeluiden en de fantastische stem van de zanger zelf.

De nieuwe single “No Kissing On A Sunday” is meer van dat moois. Dotan maakt simpelweg heel knappe liedjes en blijft een zanger met een apart geluid dat een groot publiek heel terecht aantrekt.

In Vlaanderen komt hij zingen op 20 november in de “Muziekclub N9” in Eeklo .

15 – 22 juni 2024
Sabrina Carpenter
Please Please Please

Het gaat tegenwoordig heel snel met de muziekcarrière van Sabrina Carpenter. Het voormalig Disney Channel-sterretje stond dit voorjaar geprogrammeerd als voorprogramma van de Amerikaanse tour van Taylor Swift en bracht in april het hitje “Espresso” uit. Terwijl deze single nog in de ultratop 50 staat en fijn zomers klinkt, kiest Sabrina Carpenter op “Please Please Please” voor een iets andere sound. De single opent met “eighties synths” , een gezellige beatje en … een countrygitaar. Haar zachte stem zweeft bijna boven de muziek en klinkt haast dromerig.

8 – 15 juni 2024
Oscar and the Wolf
Somebody Without U

Oscar and the Wolf wist een tiental jaar terug met zijn eerste langspeler een mooie indruk na te laten. Het muziekproject van Max Colombie was al snel terug te vinden op diverse podia . Afgelopen zomer werd die sterke live-reputatie op Rock Werchter  nog maar eens bevestigt, “Somebody Without You” is een breakupsong, waarop de artiest zich afvraagt wie hij is nu hij niet meer samen is met zijn ex-geliefde. De trend van de eerder doordeweekse electropop wordt dus verder gezet, maar dat neemt niet weg dat “Somebody Without You” geen catchy song is die een euforisch gevoel overbrengt.

Wie Oscar and the Wolf deze zomer aan het werk wil zien, kan daarvoor terecht op 20 juli op het Beach Festival , op 3 augustus op Suikerrock en op 11 augustus op de Lokerse Feesten.

1 – 8 juni 2024
’t Hof Van Commerce
Ti Ni Wo Wi!

Sinds de komst van STIKSTOF en Zwangere Guy is de Belgisch-Nederlandstalige hiphop weer bezig aan een furieuze opmars. . ’t Hof van Commerce deed dit echter al eind jaren ’90, toen het in het dialect alles behalve hip was. Flip Kowlier en Serge Buyse werden met hun debuut En In Izzegem… wereldsterren in West-Vlaanderen en behoren daar tot het cultureel erfgoed. De bekroning hiervan was vorig jaar hun 25-jarige jubileumshow in Kortrijk. Voor het volgende deel van hun carrière gaan Kowlier en Buyse overtuigend terug naar hun beginjaren.

De opvolger van Stuntman staat gepland voor dit najaar. Als niet-West-Vlaming duurt het dan ook niet lang om ‘Ti Nie Wo Wi!’ mee te zingen. Ook hier gebruikt ’t Hof van Commerce een oldschool hiphoptruc van komische actie-reactie, iets waarmee het met deze single zeker het publiek direct aan het lachen zal krijgen.

25 mei – 1 juni 2024
Empire Of The Sun
Music On The Radio

In 2008 kregen we de eerte langspeler te horen van het duo Empire Of The Sun, “Walking On A Dream”, de single ervan werd een megahit.

Met “Changes” bracht deze Australliers dit jaar alweer een mooie single uit.

“Music On The Radio” is het nieuwe nummer en Luke Steele en Nick Littlemore maken er opnieuw vanaf de eerste noot een feestje van. Het opmerkelijke is dat de song wel lijkt opgenomen in een hypertechnologisch ruimtetuig waar tijd en ruimte eenvoudigweg niet meer bestaan. En de bijhorende clip is een echt pareltje geworden trouwens!

18 – 25 mei 2024
Gustaph
Faith In What You Feel

Gustaph met de grote hoed. Zo leerden we de flamboyante artiest die ons land vorig jaar vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival kennen. Winnen deed hij niet in Liverpool, maar hij behaalde wel een zeer mooie zevende plaats . Nu bijna exact een jaar later kunnen we met zekerheid zeggen dat het songfestival slechts het begin was. Hij bracht het afgelopen jaar twee nieuwe singles uit, waarvan het laatste er eentje was met de Nederlandse popster MEROL. Aan deze lijst van singles voegt Gustaph nu een derde toe met “Faith In What You Feel”.

Gustaph verspilt geen enkele seconde van deze drie minuten durende song en vliegt er meteen in. Zijn heldere stem en een stevige beat trekken ons meteen helemaal mee. We wanen ons op een warme, zonnige zomeravond met een cocktail in de hand, dansend op dit nummer. Want net zoals Gustaphs vorige singles is “Faith In What You Feel” een perfecte zomerhit.

11 – 18 mei 2024
Lukas Graham
Cheat Code

Lukas Graham schreef enige tijd terug met succes het nummer “7 Years”. Deze wereldhit werd echter door de Deense groep nooit opnieuw bereikt, laat staan overtroffen. De band valt misschien wel onder het label van one hit wonder, maar dankzij die superhit mochten de Denen wel de studio in duiken met onder meer Kygo, G-Easy en Khalid. Vorig jaar bracht Lukas Graham met 4 (The Pink Album) hun vierde langspeler uit en nu is het al tijd voor een nieuwe single.

Met een intense ‘Got the cheat code, got, got, got, got the cheat code’ opent Lukas Graham en zo heeft de groep meteen onze aandacht getrokken. Die intro klinkt wat TikTok-achtig, maar we kunnen het de groep vergeven aangezien de rest van “Cheat Code” wel een degelijke popsong is.

4 – 11 mei 2024
Louis Fonsi & Laura Pausini
Roma

Luis Fonsi is een gevestigde Latin-artiest die zestien jaar geleden voor de eerste keer samenwerkte met Laura Pausini. Ze namen destijds samen een duet op met de titel Todo vuelve a empezar.

Tijdens een concert van Pausini in Miami zongen de twee onlangs opnieuw samen en vanuit daar kwam het idee tot stand om een nieuw duet op te nemen. Dat heeft de ballad “Roma”opgeleverd.

27 april – 4 mei 2024
Luka
Love Me Now

Spannende tijden voor Luka Cruysberghs, sinds haar winst van “The Voice Van Vlaanderen”in 2017, met sterke singles als “Need You In The Light” en “What’s Wrong With Me”.

Luka gooit meteen haar markante stem in de strijd bij de nieuwe single “Love Me Now”. Een simpele piano begeleidt zachtjes haar zang richting een sfeervolle meerstemmige aanzet en meer.

Het nieuwe VTM programma “Sing Again” met deelnemers uit 35 jaar talentenshows, laat zelf Luka terug in de schijnwerpers staan. Een nieuwe single als “Love Me Now” in combinatie met een druk bekeken nieuw programma , kan wel eens een stevige boost aan haar carrière geven.

20 – 27 april 2024
Ringo Starr
February Sky

Ringo Starr is zonder meer een van de bekendste drummers aller tijden. De Beatles-drummer, heeft ondertussen een twintigtal soloalbums uitgebracht. Voor zijn nieuwste ep Crooked Boy werkt Ringo samen met 4 Non Blondes-zangeres Linda Perry, die alle vier de nummers op de ep schreef en producete. Crooked Boy verschijnt op 26 april.

“February Sky”, de single van die EP, opent met een vrij strakke bluesrockgitaar die wordt bijgestaan door een slidegitaarspel. De zang van Starr komt er al snel bij en klinkt verrassend goed, en is dan ook een vrij degelijk rocklied.

13 – 20 april 2024
Peggy Gou
1 + 1 = 11

Kim Min Ji , artiestennaam Peggy Gou is een Zuid Koreaanse zangeres en producer , die woont in Berlijn. Ze is voorla bekend geworden van Tik Tok en Instagram.

De nieuwe plaat “1+1=11” is er één die je instant goesting geeft om met je voeten in het zand en een cocktail in de hand de warme zomeravond in te duiken. Wiskundig gezien zal “1+1=11” sommige wiskundige mensen tegen de borst stoten , maar gelukkig is de formule van het nummer wel gewoon helemaal correct. Peggy Gou zorgt eigenhandig voor een stevige stoot vitamine D en lonkt nu al naar zowat ieders zomerplaylistje met “1+1=11”.

6 – 13 april 2024
Tali
Fighter

Luxemburg doet voor het eerst sinds 1993 weer mee aan het Eurovisie Songfestival.

TALI deed in januari mee aan de nationale finale van Luxemburg, Luxembourg Song Contest 2024, met haar lied “Fighter”. Nu heeft ze een revamp uitgebracht van de inzending, waar onder andere de Italiaanse producer Dardust aan heeft meegewerkt. “Fighter” wordt deels in het Engels en deels in het Frans gezongen.

30 maart – 6 april 2024
Jessy
Heartbeat

Jessy De Smet, a.k.a. Jessy MacKenzie, de Grand Dame van de Belgische Dance, is terug met een betoverend liefdeslied dat je hart onvermijdelijk sneller doet slaan. ‘Heartbeat’ bezingt het bedwelmende effect van liefde, de essentie van extase en passie. Geen beter stemgeluid daarvoor dan de unieke herkenbare zang van Jessy, in combinatie met de disco-infused beats van producer Wekho. Hou je klaar voor de hartslag van “Heartbeat”!

23 maart – 30 maart 2024
UB 40
Home

UB40 is een band uit Birmingham die werd opgericht eind jaren zeventig. De band heeft meerdere monsterhits op zijn naam staan. Op Spotify heeft de band al meer dan een miljard streams verzameld en de teller blijft gestaag doorgaan. UB40 is simpel gesteld reggae, en met fans sinds het begin van de jaren tachtig.

“Home” is een klassiek UB40 reggae nummer geworden, heel laidback en chill, maar heeft ook een pakkende tekst. De tekst gaat over een koppel of een gezin dat niet aanvaard wordt door de mensen rondom hen, en nu moet er beslist worden of ze zullen verhuizen of blijven om de confrontatie aan te gaan. Samengevat kunnen we zeggen dat dit een heel goede reggaeschijf is met een universeel thema. UB40 is zeker nog niet uitgezongen!

Op 19 april komt de nieuwe lp UB45 uit, met nog ander materiaal, en herinterpretaties van enkele van hun grootste hits.

16 – 23 maart 2024
New Kids On The Block
Kids

New Kids on the Block, de iconische boysband, keert triomfantelijk terug met hun eerste album met nieuw materiaal in 11 jaar! Het album, getiteld “Still Kids”, zal op 17 mei via BMG worden uitgebracht. De single ‘Kids’ bevat een terugblik van de langst lopende boysband – die ondertussen allemaal begin vijftig zijn – waarop ze zingen: ‘En we zijn nog maar kinderen uit een niemandsstad/ Still just kids. “Het is het meest volwassen album dat we ooit hebben gemaakt”, zei creatief directeur Wahlberg .De zanger schreef samen met Lars Halvor Jensen, een oud medewerker, zeven van de nummers op het album. “Toch is het het leukste en meest comfortabele album dat we ooit hebben gemaakt…

9 – 16 maart 2024
Orchestral Manoeuvres In The Dark
Kleptocrazy

Orchestral Manoeuvres in the Dark, bekend als OMD, leidde het grensverleggende pionierswerk van Kraftwerk in de jaren ’80 met ondermeer het bekende “Enola Gay” . Net zoals de terugkeer van “Depeche Mode”, heeft ook OMD nog niets van zijn glans verloren. Ondanks dat de synthpopgroep zijn weg heeft gevonden naar het nostalgische livecircuit, blijft ze op plaat actueel en relevant. Het feit dat het politieke en economische klimaat van veertig jaar geleden zich herhaalt, speelt in haar voordeel. Daardoor is het nieuwe album “Bauhaus Staircase” wellicht het meest politieke album dat OMD als band ooit heeft uitgebracht. Op de nieuwe single “Kleptocrazy” , hoor je van bij het begin , die typische OMD synthezizer pop, van weleer terug .

2 – 9 maart 2024
Selana Gomez
Love On

Na een bescheiden hitje met “Single Soon” is Selena Gomez terug met het nieuwe “Love On”. Een aankondiging voor een nieuw album is nog af te wachten maar deze begint waarschijnlijk te naderen. De zangeres liet wel weten dat haar volgende misschien haar laatste zal zijn zodat ze zich op andere projecten zou kunnen focussen.

Qua onderwerp gaat Gomez een hele andere kant uit sinds haar vorige single. Deze break-up song wordt nu opgevolgd door een nummer waarmee ze de liefde weer herontdekt. Beginnen doet ze met een paar Franse zinnen en een eerste refrein op een wat rustigere manier.

24 februari – 2 maart 2024
Dua Lipa
Training Season

Dua Lipa , de Britse met Kosovaarse roots bracht het vorige jaar twee nummers uit : “Dance The Night” en “Houdini” waarmee ze nog steeds in de top 10 van de ultratop 50 staat. Dat ze voor die platen samenwerkte met Kevin Parker, bewijst nog maar eens dat Dua Lipa niet de dertiende popster in een dozijn is. Dat is ook bij het nieuwe “Training Season” het geval, want doorheen het catchy geheel ontwaren we wederom psychedelische elektronica en zelfs weer een instrumentaal Parker-intermezzo. De Britse heeft in Kevin Parker met andere woorden een perfecte schakel in het vervolgstuk van haar succesverhaal gevonden, want de combinatie tussen haar herkenbare popelementen en die van Tame Impala levert nu al voor de tweede keer een erg cool nummer af.

Op zaterdag 6 juli sluit Dua Lipa de Main Stage van Rock Werchter af.

17 – 24 februari 2024
Beyoncé
Texas Hold ‘em

De geruchten dat Beyoncé zich zou wagen aan het country-genre werden tijdens de Grammy’s bewaarheid. Ze droeg een cowboyhoed ! Om het compleet te maken laat ze ons alvast een voorproefje horen van wat we op het nieuwe album kunnen verwachten.

“TEXAS HOLD ‘EM” is een relaxte voettapper die ons direct meeneemt naar de saloon. ‘This ain’t Texas’, zingt ze en een honky tonk-gitaar weeft zich een weg doorheen de hele song, terwijl Queen Bey haar beste cowboy-impressie neerzet met een zwoele ‘So lay your cards down, down, down, down’. De song straalt een laid-back sfeer uit die doet denken aan de uitgestrekte vlaktes van het wilde westen.

ACT II, het nieuwe album verschijnt op 29 maart.

10 – 17 februari 2024
Oscar & The Wolf
Angel Face

Het was even schrikken voor de fans van Max Colombie toen die, twee weken geleden, de sociale media-accounts van Oscar and the Wolf volledig leeghaalde. Toen er even daarna ook sommige fans vreesden voor een hack of een mogelijke herval in de moeilijke mentale gemoedstoestand, kwam Colombie zelf met een lange tekst op de proppen. Hij vertelde over het feit dat hij ook eens de rauwe kant van zichzelf wilde tonen, de momenten waarop het soms eens minder ging. Hij toonde zichzelf van zijn meest kwetsbare kant.

Van bij de start van het nummer hoor je meteen dat het nieuwe “Angel Face” veel meer rechtdoorzee is dan de dromerige en soms tragere melodieën die we vaak  hoorden. “Angel Face” is muzikaal dus geen bocht van 180 graden maar gewoonweg een sterk popnummer met hier en daar enkele nieuwe invloeden. 

Wie Oscar and the Wolf deze zomer aan het werk wil zien, kan daarvoor terecht op 20 juli op het “Beach Festival” , op 3 augustus op “Suikerrock”en op 11 augustus op de “Lokerse Feesten”.

3 – 10 februari 2024
Justin Timberlake
Selfish

Het blijft altijd afwachten waarmee Timberlake na enkele jaren van afwezigheid komt aanzetten, omdat de Amerikaan er nogal een handje van weg heeft zichzelf heruit te vinden.

De eerste indruk die “Selfish” maakt, is die van een mix van oude invloeden. Het herenigen met zijn oude makkers van boyband ‘N Sync heeft duidelijke sporen nagelaten op de zoetgevooisde toon van deze nieuwe single, maar ook producer Timbaland weet zijn gekende stempel te drukken . Dat levert een nummer op met een aanstekelijk laidback sfeertje dat het ongetwijfeld goed zal doen op de commerciële radio. “Selfish” is bedoeld als wederom een comeback voor Justin Timberlake, en is dan ook een voorsmaakje van het zesde studioalbum getiteld Everything I Thought It Was dat gepland staat voor 15 maart.

27 januari – 3 februari 2024
David Kusner
Skin And Bones

David Kushner was de afgelopen maanden onmogelijk te ontwijken. De jonge Amerikaan scoorde vorig jaar namelijk een reuzehit met zijn single “Daylight”. Wie dacht dat het een onehitwonder zou worden zat ernaast, want enkele maanden later deed hij het opnieuw met “Dead Man”.

Ondanks zijn behoorlijk beperkte discografie bereikte Kushner voordien al grootte bekendheid via TikTok. Hetzelfde kan gezegd worden over de nieuwe “Skin and Bones” die na enkele maanden teasen eindelijk volledig te beluisteren is. Een ietwat treurig nummer waarbij je rustig kunt wegdromen.

20 – 27 januari 2024
Jennifer Lopez
Can’t Get Enough

Jennifer Lopez is terug! Na bijna een decennium brengt de zangeres op 16 februari haar negende album uit. Tot die tijd kunnen fans alvast genieten van de eerste, gloednieuwe single van de plaat, “Can’t Get Enough”.

Dat Lopez goed heeft nagedacht over haar nieuwste single mag duidelijk zijn. In Can’t Get Enough maakt de zangeres gebruik van meerdere samples, waaronder nummers van Sean Paul en The Carpenters, en geeft ze credits aan maar liefst zestien songwriters.

13 – 20 januari 2024
Merol & Gustaph
Vernissage

Gustaph is dankzij zijn prestatie en leuke hoed op het Eurovisiesongfestival vorig jaar opvallend geweest De grote winnaar was hij niet, maar hij wist met “Because Of You” wel een hele hoop harten te winnen. Ook dat van MEROL, zo blijkt nu. Zij is eveneens een van de artiesten van de afgelopen jaren dankzij debuutalbum “Troostprijs”, een hele hoop hits en optredens overal in Nederland en Vlaanderen. De twee hebben elkaar nu gevonden op een blitse en catchy poptrack.

Een aanstekelijke beat leidt “Vernissage” in en MEROL haar herkenbare stem verwelkomt ons in het Nederlands, vooraleer Gustaph overschakelt naar het Frans. Muzikaal had er wat meer variatie of evolutie in “Vernissage” kunnen zitten, maar zoals het lied nu is, heeft het alles wat een clubbanger nodig heeft en zou een zomerhitje kunnen worden.

6 – 13 januari 2024
Lost Frequencies & Bastille
Head Down

Of hij een van zijn drie MIA-nominaties zal kunnen verzilveren, valt nog af te wachten, maar met een gerust gemoed kan Felix De Laet, alias Lost Frequencies, in ieder geval al terugkijken op het voorbije jaar . ” Back To You” en ” The feeling” deden het goed in de charts. In het geval van Bastille is er de nummer 1 hit “Pompeii” geweest,

Met “Head Down” zijn het de strijkerachtige klankbundels met een Lost Frequencies-housebeatje die met de aandacht gaan lopen. Bastille-frontman Dan Smith zingt motiverend ‘You’re still young and know the best is yet to come / Don’t hang your head down’ en zo krijgen we een liedje over de kracht en de moed vinden om na een moeilijkere tijd weer verder te gaan met je leven. Een opgewekt pianoriedeltje fleurt het geheel in het tweede deel van het nummer nog wat op en de stem van Smith is niet meteen imposant, maar wel heel gepast voor deze productie en aangenaam om naar te luisteren.

30 december – 6 januari 2024
Bazart & Pommelien Thijs
Hou Mij Vast

Na een optreden in het sportpaleis , zit Bazart in een gigantisch drukke week. “Hou Mij Vast” is niet alleen een samenwerking met Pommelien Thijs, het nummer werd ook al enige tijd gespeeld via een luisterpaal die het land rondreisde ten voordele van De Warmste Week.

“Hou Mij Vast” volgt in het kielzog van het succes van “Blijf Nog Even Hier”, maar ligt tegelijkertijd ook in een heel ander laantje. Deze single werd namelijk een soort grootse popballade, maar dan in een jasje dat we nog niet vaak eerder hoorden. Het is even wennen, maar er zitten heel veel verschillende laagjes verstopt in de single. En op die manier zal de song ongetwijfeld opnieuw uitgroeien tot een hitje.

23 – 30 december 2023
Celeste
There Will Come A Day

Zelfs als Celeste Waite niet aan de haal ging met de titel van BBC Sound of 2020, was de Britse ongetwijfeld doorgebroken. De zangeres brengt soul in een hedendaags jasje, waarmee ze zowel op plaat als op het podium al heel wat monden deed openvallen. Toch werden haar rijzende ster en de release van debuutplaat “Not Your Music” wat gefnuikt door de gevolgen van het coronavirus. Laat dat echter niets afdoen aan de kwaliteit. “There Will Come a Day” het nieuwe nummer is eentje dat deel uitmaakt van de soundtrack van de film “The Color Purple”.

Soundtrack of niet, Celeste heeft gewoon een indrukwekkende song in het verschiet. Dat is ook vandaag het geval, want met een kleine vier minuten op de klok sleept ze je helemaal mee in haar donkere soulvolle wereld.

16 – 23 december 2023
Chef’ Special
Speed Of Light

Na ‘Miracles’, is Chef’Special terug met nieuwe muziek voor hun aankomende album.

De band uit Haarlem in nederland werd met ‘Speed Of Light’ meteen uitgeroepen tot 3FM Megahit in Nederland.

Het gloednieuwe album van komt in april 2024 uit en wordt de opvolger van Unfold uit 2020. Om deze release te vieren gaat de band op Album Release Tour door Nederland en België.

9 – 16 december 2023
Pink
All Out Of Fight

Pink , deze Amerikaanse slaagt erin al ruim twintig jaar mee te draaien in de popscene. Van “Get The Party Started ” naar “Trustfall” .

“All Out of Fight” de nieuwe single is een emotionele ballade is terug te vinden op de deluxe-editie van “Trustfall” en weet ons zeker te raken. Beginnen doet P!nk heel ingetogen met pianobegeleiding en langzaam bloeit het verder open, om uiteindelijk een climax te bereiken die zou scoren op het Songfestival. De tekst zal voor velen herkenbaar zijn en voelt aan als een schouderklopje voor diegenen die het eventjes niet meer zien zitten. Het klinkt eveneens misschien wat melig en het is wat simpel, maar toch weet P!nk te raken met de zachte, mooie muziek doordat ze oprecht overkomt.

Wie P!nk graag in een spectaculaire en baanbrekende show ondersteboven wil zien zingen kan haar volgend jaar op 14 juli aanschouwen in het Koning Boudewijnstadion. 

2 – 9 december 2023
James Arthur
Homecoming

Ruim een decennium geleden won de Britse James Arthur The X Factor en sindsdien brengt hij regelmatig nieuwe muziek uit. Met meer dan 2,5 miljard streams is zijn grootste hit tot op heden nog steeds het uit 2016 daterende “Say You Won’t Let Go”. Volgend jaar brengt hij trerug een nieuw album uit . Daarvan krijgen we met “Homecoming” een volgende single te horen na “Just Us ” en “Blindside“.

25 november – 2 december 2023
Berre
Hapier

“Happier” is de opvolger van hitsingles “Kissing Strangers” en “Thrill Of It”, waarmee hij recentelijk nog zowat elk festivalpodium kleurde. Het ziet er uit dat de ster van de jongeman uit Schepdaal nog altijd rijzende is, want ook deze nieuwste creatie lijkt de hype levende te houden. Je zou zelfs haast vergeten dat hij zijn populariteit aan TikTok te danken heeft.

Voor “Happier” trekt Berre meer dan ooit de popkaart . Zo is het een uptempo beat die de sfeer zet, terwijl de jongeman zelf vooral in de refreinen zijn ding kan doen.

18 – 25 november 2023
Dua Lipa
Houdini

Eerder in 2023 kondigde Lipa aan dat haar aanstaande derde studioalbum ergens in 2024 zou verschijnen met een nieuw geluid, waarin ze afstand neemt van disco en meer psychedelia uit de jaren zeventig omarmt. Lipa plaatste op 31 oktober 2023 een teaser van het nummer op haar sociale media, verwijzend naar de titel van het nummer in de post. Een herschikte combinatie van cijfers zou de naam Houdini spellen, genoemd naar Harry Houdini die op 31 oktober 1926 overleed.

Het nummer kwam uiteindelijk uit op 10 november 2023. Een week later kwam het nummer in België meteen binnen op de eerste plaats.

11 – 18 november 2023
Alicia Keys
Golden Child

De tijd vliegt en dit jaar is het twintig jaar geleden dat het album “The Diary Of Alicia Keys” werd uitgebracht. Enkele van haar meest iconische nummers, waaronder “You Don’t Know My Name” en “If I Ain’t Got You“ zijn ons zeker bijgebleven. Om dit jubileum te vieren, is er een heruitgave van het album, getiteld “The Diary Of Alicia Keys 20”, waarop haar nieuwe single “Golden Child” verschijnt. Het opnieuw uitgebrachte album zal ook talloze versies en liveoptredens bevatten van de oorspronkelijke nummers.

“Golden Child” voelt als een throwback naar de ‘good old days’. Zelf gaf de zangeres mee dat ze dit lied schreef om zichzelf uit een dip te halen en dat ze met het gevoel zat dat ze nergens heen kon.

4 – 10 november 2023
Wim Soutaer
Ik Drink Op Jou

Het is feest voor Wim Soutaer , de ‘Idool’-finalist die twintig jaar geleden meteen ook zijn grote doorbraak-hit scoorde met ‘Allemaal’. Dat laatste viert hij op vrijdag 24 november 2023 met een jubileumconcert .

Ondertussen blijft Wim uitpakken met frisse popsongs. Na o.a. ‘We doen het morgen’en ‘Jij voor mij’ verscheen zijn gloednieuwe single ‘Ik drink op jou’. Wim schreef mee aan een song die hij opnam met de 22-jarige succesproducer Jérémie Vrielynck. Op basis van de productie en de lekker eigentijds sound kan ‘Ik drink op jou’ makkelijk gedraaid worden na de nieuwste Dua Lipa of Peggy Gou.

28 oktober – 3 november 2023
Judith
Hypocrite

Judith , scoorde met haar debuutsingle een eerste hit met “Me And My Big Mouth”. Ze verzamelde intussen anderhalf miljoen streams en ook met haar tweede single wist ze ons te overtuigen. Na “Happy For You” wordt er nu een nieuw nummer uitgebracht en dat ter voorbereiding van de eerste ep van Judith.

“Hypocrite” werd geschreven met Nederlander Léon Palmen en voor de productie schakelde ze Yves Gaillard in, die de hele ep voor zijn rekening nam.

21 – 28 oktober 2023
Loreen
Is It Love

De zweedse Loreen won destijds het Eurovisiesongfestival met “Euphoria”. Ook dit jaar deed ze weer mee en niemand leek dan ook echt verbaasd toen “Tattoo” als winnaar uit de bus kwam. Met haar nieuwste single “Is It Love” doet Loreen alvast een poging het succes van “Tattoo” te evenaren

“Is It Love” gaat vrij gemoedelijk van start met een karaktervol gitaarlijntje, waarna de zang van Loreen bijna als een bezwering functioneert. Het geheel klinkt ietwat mysterieus door de vocale klankkleur, maar al gauw breekt het moment aan waarop je onbewust zit te wachten. De hemel breekt open en een catchy refrein neemt de boel over. Dansbare ritmes verschuilen zich op de achtergrond, terwijl Loreen de luisteraar uitnodigt om uit volle borst mee te zingen.

14 – 20 oktober 2023
Chérine
Hyper

Vorig jaar deed de naam Chérine nog bij weinig mensen een belletje rinkelen. De goedlachse singer-songwriter, afkomstig uit ons land, schreef vooral liedjes voor andere artiesten . Door haar deelname aan  The Voice  durfde ze zichzelf toch eindelijk in de schijnwerpers te zetten. Ze probeerde ook ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in 2023 met “Ca m’ennuie pas”, maar daarmee greep ze naast winst.

Op haar nieuwste single vertelt Chérine openhartig over haar ADHD. Ze heeft het daarbij niet alleen over hyperactiviteit, maar ook over haar emoties . Haar nummer “HYPER” is een combinatie van haar krachtige stem en een doordringende bas , waarbij stilzitten geen optie is.

Voorlopig is Chérine vooral gekend als ‘dat meisje dat meedeed aan Eurosong’, maar het is alleen maar een kwestie van tijd vooraleer haar naam gepaard gaat met meer allure.

7 – 13 oktober 2023
NSYNC
Better Place

*NSYNC is terug van weggeweest! De boysband, bestaande uit Chris Kirkpatrick, JC Chasez, Joey Fatone, Lance Bass en vooral Justin Timberlake, heeft eindelijk het langverwachte nieuwe nummer “Better Place” uitgebracht. De song is onderdeel van de soundtrack van de aankomende film “Trolls Band Together” . Hoewel de band in het verleden al eens herenigd was, zoals bij in 2018 , kwam deze gelegenheid nooit vergezeld met nieuwe muziek. Tot vandaag weliswaar.

“Better Place” is een aanstekelijke popknaller die teruggrijpt naar het kenmerkende boyband-geluid uit de jaren negentig ,maar met een eigentijdse update door de toevoeging van een discopop beat. Elk bandlid krijgt de kans om te schitteren, maar het is Timberlake die het refrein draagt. Voorlopig is dit het enige teken van leven van *NSYNC, maar er is een sterk vermoeden dat we in de nabije toekomst nog veel meer van deze boysband kunnen verwachten.

30 september – 6 oktober 2023
Take That
Windows

De grote vraag was natuurlijk hoe de nieuwe single van Take That anno 2023 zou klinken. Qua geluid slaat Take That met ‘Windows’ een nieuwe richting in, het klinkt volwassener dan het eerdere werk wat we van Take That kennen. De wijze van produceren was dit keer niet digitaal via computers en dergelijke, maar alles werd met instrumenten ingespeeld. Deze wijze van opnemen was ook voor de leden van Take That anders dan voorheen. Met de single ‘Windows’ krijgen de Take That fans alvast een fijn voorproefje op het in het najaar te verschijnen nieuwe album ‘This Life’. Daarnaast zijn ook de data van de nieuwe tournee ‘This Life On Tour’ in Engeland en Ierland in 2024 bekend gemaakt.

23 – 29 september 2022
Sugababes
When The Rain Comes

Een kwart eeuw geleden doopten aan de andere kant van het Kanaal drie jongedames zichzelf tot de Sugababes. En eigenlijk zou je bijna kunnen zeggen dat de rest geschiedenis is. De hits die het drietal op haar palmares heeft staan zijn zelfs niet meer op twee handen te tellen, met onder andere”Push The Button” , “Round Round” en “Hole In The Head”. Doorheen de jaren veranderde de opstelling van de band weliswaar een paar keer, maar in 2011 was er dan de comeback met de originele leden. Toch moet gezegd dat het vooral om een figuurlijke reünie ging, want in de tien jaar die volgden stonden de Sugababes op geen enkel podium, laat staan dat er nieuwe muziek verscheen.

Tot nu dus, want na een tour door het Verenigd Koninkrijk en een verderzetting op het Europese vasteland in het verschiet, verschijnt er met “When the Rain Comes” meteen ook een eerste nieuwe single in meer dan tien jaar. Die nieuwste creatie sluit gek genoeg wel gewoon perfect aan met alles wat de Sugababes al in het verleden maakte, hetzij natuurlijk met een hedendaagse toets.

16 – 22 september 2023
Maksim & Emma Heesters
Dat Hadden Wij Moeten Zijn

Na eerder al duetten te hebben opgenomen met de Vlaamse artiesten Metejoor (‘Rendez-Vous’) en Regi (‘Zwaartekracht’), waagde de Nederlandse popprinses Emma Heesters zich deze keer aan een samenwerking met ‘LikeMe’-ster Maksim. Het gaat dan ook hard voor de jonge artiest. In 2022 loste hij zijn debuutalbum ‘Maksim’ en afgelopen zomer veroverde hij Vlaanderen met zijn hit ‘Onder Invloed’, waarmee hij zelfs in de top tien belandde van ‘Zomerhit 2023′.

En nu pakt hij alweer uit met een gloednieuw nummer, een duet dan nog wel. “Iedereen herkent zich wel in deze song. Het gaat over het gevoel dat je krijgt als je merkt dat iemand verder gaat met een ander, maar je eigenlijk had gehoopt dat jij dat was.

9 – 15 september 2023
Agnetha Faltskog
Where Do We Go From Here

Agnetha Fältskog is een naam die niet bij iedereen een belletje doet rinkelen , ondanks dat zij de zangeres is van de legendarische zweedse popgroep ABBA . De leden van ABBA hebben allemaal muziek uitgebracht en Agnetha is daar dus geen uitzondering op.

Nu, tien jaar na haar laatste soloalbum (en op 73-jarige leeftijd) is het klaarblijkelijk nog eens tijd voor nieuwe muziek en dat in de vorm van A+, een album dat we op 13 oktober in de winkelrekken mogen verwachten.

“Where Do We Go From Here” is de eerste single van die nieuwe plaat. Het lied breekt los in een feel good nummer waarop je met je armen heen en weer kunt zwaaien en is het zo wel makkelijk mee te zingen.

2 – 8 september 2023
Miley Cyrus
Used To Be Young

Terwijl de klanken van “Flowers” nog in ons gehoor naklinken, betovert Miley ons vandaag met haar nieuwe single “Used To Be Young”, vijf maanden na haar succesvolle album “Endless Summer Vacation”.

De tekst van “Used To Be Young” zijn twee jaar geleden op papier gezet, Het lied begint met zachte tonen, in samenhang met haar karakteristieke “raspy voice” creëert dit een betoverend gevoel. Halverwege het lied ontstaat er meer dynamiek.

26 augsutus – 1 september 2023
Nielsen & Maxine
Draaien

De nieuwe single van Nielson heet “Draaien” en is een duet met singer-songwriter Maxine. Draaien is de vierde single van zijn nieuwe album waar Nielson momenteel de laatste hand aan legt. Nielson schreef Draaien in duetvorm, om het verhaal van twee kanten te belichten. Hij nam het nummer op met singer-songwriter Maxine, die liedjes schrijft voor onder meer Maan en Son Mieux. Sinds vorig jaar brengt ze onder haar eigen naam ook muziek uit en scoort momenteel met Regi een grote hit in België met “Horen”,

19 – 25 augustus 2023
Lisa Michels
Zie Haar Gaan

De Nederlandse Lisa Michels is onderdeel van de Belgische coverband Level Six. Daar zingt ze voornamelijk in het Engels, maar voor haar eigen werk zingt ze in haar moedertaal. De single “Zie Haar Gaan“, afkomstig van een in oktober van dit jaar te verschijnen EP, en die brengt een krachtige boodschap voor vrouwen: ‘Dit nummer is een shout-out naar alle vrouwen die mij inspireren om het mooiste uit het leven te halen.’