Overzicht van één jaar Radio Superstar Vuistplaat

2 – 9 maart 2024
Selana Gomez
Love On

Na een bescheiden hitje met “Single Soon” is Selena Gomez terug met het nieuwe “Love On”. Een aankondiging voor een nieuw album is nog af te wachten maar deze begint waarschijnlijk te naderen. De zangeres liet wel weten dat haar volgende misschien haar laatste zal zijn zodat ze zich op andere projecten zou kunnen focussen.

Qua onderwerp gaat Gomez een hele andere kant uit sinds haar vorige single. Deze break-up song wordt nu opgevolgd door een nummer waarmee ze de liefde weer herontdekt. Beginnen doet ze met een paar Franse zinnen en een eerste refrein op een wat rustigere manier.

24 februari – 2 maart 2024
Dua Lipa
Training Season

Dua Lipa , de Britse met Kosovaarse roots bracht het vorige jaar twee nummers uit : “Dance The Night” en “Houdini” waarmee ze nog steeds in de top 10 van de ultratop 50 staat. Dat ze voor die platen samenwerkte met Kevin Parker, bewijst nog maar eens dat Dua Lipa niet de dertiende popster in een dozijn is. Dat is ook bij het nieuwe “Training Season” het geval, want doorheen het catchy geheel ontwaren we wederom psychedelische elektronica en zelfs weer een instrumentaal Parker-intermezzo. De Britse heeft in Kevin Parker met andere woorden een perfecte schakel in het vervolgstuk van haar succesverhaal gevonden, want de combinatie tussen haar herkenbare popelementen en die van Tame Impala levert nu al voor de tweede keer een erg cool nummer af.

Op zaterdag 6 juli sluit Dua Lipa de Main Stage van Rock Werchter af.

17 – 24 februari 2024
Beyoncé
Texas Hold ‘em

De geruchten dat Beyoncé zich zou wagen aan het country-genre werden tijdens de Grammy’s bewaarheid. Ze droeg een cowboyhoed ! Om het compleet te maken laat ze ons alvast een voorproefje horen van wat we op het nieuwe album kunnen verwachten.

“TEXAS HOLD ‘EM” is een relaxte voettapper die ons direct meeneemt naar de saloon. ‘This ain’t Texas’, zingt ze en een honky tonk-gitaar weeft zich een weg doorheen de hele song, terwijl Queen Bey haar beste cowboy-impressie neerzet met een zwoele ‘So lay your cards down, down, down, down’. De song straalt een laid-back sfeer uit die doet denken aan de uitgestrekte vlaktes van het wilde westen.

ACT II, het nieuwe album verschijnt op 29 maart.

10 – 17 februari 2024
Oscar & The Wolf
Angel Face

Het was even schrikken voor de fans van Max Colombie toen die, twee weken geleden, de sociale media-accounts van Oscar and the Wolf volledig leeghaalde. Toen er even daarna ook sommige fans vreesden voor een hack of een mogelijke herval in de moeilijke mentale gemoedstoestand, kwam Colombie zelf met een lange tekst op de proppen. Hij vertelde over het feit dat hij ook eens de rauwe kant van zichzelf wilde tonen, de momenten waarop het soms eens minder ging. Hij toonde zichzelf van zijn meest kwetsbare kant.

Van bij de start van het nummer hoor je meteen dat het nieuwe “Angel Face” veel meer rechtdoorzee is dan de dromerige en soms tragere melodieën die we vaak  hoorden. “Angel Face” is muzikaal dus geen bocht van 180 graden maar gewoonweg een sterk popnummer met hier en daar enkele nieuwe invloeden. 

Wie Oscar and the Wolf deze zomer aan het werk wil zien, kan daarvoor terecht op 20 juli op het “Beach Festival” , op 3 augustus op “Suikerrock”en op 11 augustus op de “Lokerse Feesten”.

3 – 10 februari 2024
Justin Timberlake
Selfish

Het blijft altijd afwachten waarmee Timberlake na enkele jaren van afwezigheid komt aanzetten, omdat de Amerikaan er nogal een handje van weg heeft zichzelf heruit te vinden.

De eerste indruk die “Selfish” maakt, is die van een mix van oude invloeden. Het herenigen met zijn oude makkers van boyband ‘N Sync heeft duidelijke sporen nagelaten op de zoetgevooisde toon van deze nieuwe single, maar ook producer Timbaland weet zijn gekende stempel te drukken . Dat levert een nummer op met een aanstekelijk laidback sfeertje dat het ongetwijfeld goed zal doen op de commerciële radio. “Selfish” is bedoeld als wederom een comeback voor Justin Timberlake, en is dan ook een voorsmaakje van het zesde studioalbum getiteld Everything I Thought It Was dat gepland staat voor 15 maart.

27 januari – 3 februari 2024
David Kusner
Skin And Bones

David Kushner was de afgelopen maanden onmogelijk te ontwijken. De jonge Amerikaan scoorde vorig jaar namelijk een reuzehit met zijn single “Daylight”. Wie dacht dat het een onehitwonder zou worden zat ernaast, want enkele maanden later deed hij het opnieuw met “Dead Man”.

Ondanks zijn behoorlijk beperkte discografie bereikte Kushner voordien al grootte bekendheid via TikTok. Hetzelfde kan gezegd worden over de nieuwe “Skin and Bones” die na enkele maanden teasen eindelijk volledig te beluisteren is. Een ietwat treurig nummer waarbij je rustig kunt wegdromen.

20 – 27 januari 2024
Jennifer Lopez
Can’t Get Enough

Jennifer Lopez is terug! Na bijna een decennium brengt de zangeres op 16 februari haar negende album uit. Tot die tijd kunnen fans alvast genieten van de eerste, gloednieuwe single van de plaat, “Can’t Get Enough”.

Dat Lopez goed heeft nagedacht over haar nieuwste single mag duidelijk zijn. In Can’t Get Enough maakt de zangeres gebruik van meerdere samples, waaronder nummers van Sean Paul en The Carpenters, en geeft ze credits aan maar liefst zestien songwriters.

13 – 20 januari 2024
Merol & Gustaph
Vernissage

Gustaph is dankzij zijn prestatie en leuke hoed op het Eurovisiesongfestival vorig jaar opvallend geweest De grote winnaar was hij niet, maar hij wist met “Because Of You” wel een hele hoop harten te winnen. Ook dat van MEROL, zo blijkt nu. Zij is eveneens een van de artiesten van de afgelopen jaren dankzij debuutalbum “Troostprijs”, een hele hoop hits en optredens overal in Nederland en Vlaanderen. De twee hebben elkaar nu gevonden op een blitse en catchy poptrack.

Een aanstekelijke beat leidt “Vernissage” in en MEROL haar herkenbare stem verwelkomt ons in het Nederlands, vooraleer Gustaph overschakelt naar het Frans. Muzikaal had er wat meer variatie of evolutie in “Vernissage” kunnen zitten, maar zoals het lied nu is, heeft het alles wat een clubbanger nodig heeft en zou een zomerhitje kunnen worden.

6 – 13 januari 2024
Lost Frequencies & Bastille
Head Down

Of hij een van zijn drie MIA-nominaties zal kunnen verzilveren, valt nog af te wachten, maar met een gerust gemoed kan Felix De Laet, alias Lost Frequencies, in ieder geval al terugkijken op het voorbije jaar . ” Back To You” en ” The feeling” deden het goed in de charts. In het geval van Bastille is er de nummer 1 hit “Pompeii” geweest,

Met “Head Down” zijn het de strijkerachtige klankbundels met een Lost Frequencies-housebeatje die met de aandacht gaan lopen. Bastille-frontman Dan Smith zingt motiverend ‘You’re still young and know the best is yet to come / Don’t hang your head down’ en zo krijgen we een liedje over de kracht en de moed vinden om na een moeilijkere tijd weer verder te gaan met je leven. Een opgewekt pianoriedeltje fleurt het geheel in het tweede deel van het nummer nog wat op en de stem van Smith is niet meteen imposant, maar wel heel gepast voor deze productie en aangenaam om naar te luisteren.

30 december – 6 januari 2024
Bazart & Pommelien Thijs
Hou Mij Vast

Na een optreden in het sportpaleis , zit Bazart in een gigantisch drukke week. “Hou Mij Vast” is niet alleen een samenwerking met Pommelien Thijs, het nummer werd ook al enige tijd gespeeld via een luisterpaal die het land rondreisde ten voordele van De Warmste Week.

“Hou Mij Vast” volgt in het kielzog van het succes van “Blijf Nog Even Hier”, maar ligt tegelijkertijd ook in een heel ander laantje. Deze single werd namelijk een soort grootse popballade, maar dan in een jasje dat we nog niet vaak eerder hoorden. Het is even wennen, maar er zitten heel veel verschillende laagjes verstopt in de single. En op die manier zal de song ongetwijfeld opnieuw uitgroeien tot een hitje.

23 – 30 december 2023
Celeste
There Will Come A Day

Zelfs als Celeste Waite niet aan de haal ging met de titel van BBC Sound of 2020, was de Britse ongetwijfeld doorgebroken. De zangeres brengt soul in een hedendaags jasje, waarmee ze zowel op plaat als op het podium al heel wat monden deed openvallen. Toch werden haar rijzende ster en de release van debuutplaat “Not Your Music” wat gefnuikt door de gevolgen van het coronavirus. Laat dat echter niets afdoen aan de kwaliteit. “There Will Come a Day” het nieuwe nummer is eentje dat deel uitmaakt van de soundtrack van de film “The Color Purple”.

Soundtrack of niet, Celeste heeft gewoon een indrukwekkende song in het verschiet. Dat is ook vandaag het geval, want met een kleine vier minuten op de klok sleept ze je helemaal mee in haar donkere soulvolle wereld.

16 – 23 december 2023
Chef’ Special
Speed Of Light

Na ‘Miracles’, is Chef’Special terug met nieuwe muziek voor hun aankomende album.

De band uit Haarlem in nederland werd met ‘Speed Of Light’ meteen uitgeroepen tot 3FM Megahit in Nederland.

Het gloednieuwe album van komt in april 2024 uit en wordt de opvolger van Unfold uit 2020. Om deze release te vieren gaat de band op Album Release Tour door Nederland en België.

9 – 16 december 2023
Pink
All Out Of Fight

Pink , deze Amerikaanse slaagt erin al ruim twintig jaar mee te draaien in de popscene. Van “Get The Party Started ” naar “Trustfall” .

“All Out of Fight” de nieuwe single is een emotionele ballade is terug te vinden op de deluxe-editie van “Trustfall” en weet ons zeker te raken. Beginnen doet P!nk heel ingetogen met pianobegeleiding en langzaam bloeit het verder open, om uiteindelijk een climax te bereiken die zou scoren op het Songfestival. De tekst zal voor velen herkenbaar zijn en voelt aan als een schouderklopje voor diegenen die het eventjes niet meer zien zitten. Het klinkt eveneens misschien wat melig en het is wat simpel, maar toch weet P!nk te raken met de zachte, mooie muziek doordat ze oprecht overkomt.

Wie P!nk graag in een spectaculaire en baanbrekende show ondersteboven wil zien zingen kan haar volgend jaar op 14 juli aanschouwen in het Koning Boudewijnstadion. 

2 – 9 december 2023
James Arthur
Homecoming

Ruim een decennium geleden won de Britse James Arthur The X Factor en sindsdien brengt hij regelmatig nieuwe muziek uit. Met meer dan 2,5 miljard streams is zijn grootste hit tot op heden nog steeds het uit 2016 daterende “Say You Won’t Let Go”. Volgend jaar brengt hij trerug een nieuw album uit . Daarvan krijgen we met “Homecoming” een volgende single te horen na “Just Us ” en “Blindside“.

25 november – 2 december 2023
Berre
Hapier

“Happier” is de opvolger van hitsingles “Kissing Strangers” en “Thrill Of It”, waarmee hij recentelijk nog zowat elk festivalpodium kleurde. Het ziet er uit dat de ster van de jongeman uit Schepdaal nog altijd rijzende is, want ook deze nieuwste creatie lijkt de hype levende te houden. Je zou zelfs haast vergeten dat hij zijn populariteit aan TikTok te danken heeft.

Voor “Happier” trekt Berre meer dan ooit de popkaart . Zo is het een uptempo beat die de sfeer zet, terwijl de jongeman zelf vooral in de refreinen zijn ding kan doen.

18 – 25 november 2023
Dua Lipa
Houdini

Eerder in 2023 kondigde Lipa aan dat haar aanstaande derde studioalbum ergens in 2024 zou verschijnen met een nieuw geluid, waarin ze afstand neemt van disco en meer psychedelia uit de jaren zeventig omarmt. Lipa plaatste op 31 oktober 2023 een teaser van het nummer op haar sociale media, verwijzend naar de titel van het nummer in de post. Een herschikte combinatie van cijfers zou de naam Houdini spellen, genoemd naar Harry Houdini die op 31 oktober 1926 overleed.

Het nummer kwam uiteindelijk uit op 10 november 2023. Een week later kwam het nummer in België meteen binnen op de eerste plaats.

11 – 18 november 2023
Alicia Keys
Golden Child

De tijd vliegt en dit jaar is het twintig jaar geleden dat het album “The Diary Of Alicia Keys” werd uitgebracht. Enkele van haar meest iconische nummers, waaronder “You Don’t Know My Name” en “If I Ain’t Got You“ zijn ons zeker bijgebleven. Om dit jubileum te vieren, is er een heruitgave van het album, getiteld “The Diary Of Alicia Keys 20”, waarop haar nieuwe single “Golden Child” verschijnt. Het opnieuw uitgebrachte album zal ook talloze versies en liveoptredens bevatten van de oorspronkelijke nummers.

“Golden Child” voelt als een throwback naar de ‘good old days’. Zelf gaf de zangeres mee dat ze dit lied schreef om zichzelf uit een dip te halen en dat ze met het gevoel zat dat ze nergens heen kon.

4 – 10 november 2023
Wim Soutaer
Ik Drink Op Jou

Het is feest voor Wim Soutaer , de ‘Idool’-finalist die twintig jaar geleden meteen ook zijn grote doorbraak-hit scoorde met ‘Allemaal’. Dat laatste viert hij op vrijdag 24 november 2023 met een jubileumconcert .

Ondertussen blijft Wim uitpakken met frisse popsongs. Na o.a. ‘We doen het morgen’en ‘Jij voor mij’ verscheen zijn gloednieuwe single ‘Ik drink op jou’. Wim schreef mee aan een song die hij opnam met de 22-jarige succesproducer Jérémie Vrielynck. Op basis van de productie en de lekker eigentijds sound kan ‘Ik drink op jou’ makkelijk gedraaid worden na de nieuwste Dua Lipa of Peggy Gou.

28 oktober – 3 november 2023
Judith
Hypocrite

Judith , scoorde met haar debuutsingle een eerste hit met “Me And My Big Mouth”. Ze verzamelde intussen anderhalf miljoen streams en ook met haar tweede single wist ze ons te overtuigen. Na “Happy For You” wordt er nu een nieuw nummer uitgebracht en dat ter voorbereiding van de eerste ep van Judith.

“Hypocrite” werd geschreven met Nederlander Léon Palmen en voor de productie schakelde ze Yves Gaillard in, die de hele ep voor zijn rekening nam.

21 – 28 oktober 2023
Loreen
Is It Love

De zweedse Loreen won destijds het Eurovisiesongfestival met “Euphoria”. Ook dit jaar deed ze weer mee en niemand leek dan ook echt verbaasd toen “Tattoo” als winnaar uit de bus kwam. Met haar nieuwste single “Is It Love” doet Loreen alvast een poging het succes van “Tattoo” te evenaren

“Is It Love” gaat vrij gemoedelijk van start met een karaktervol gitaarlijntje, waarna de zang van Loreen bijna als een bezwering functioneert. Het geheel klinkt ietwat mysterieus door de vocale klankkleur, maar al gauw breekt het moment aan waarop je onbewust zit te wachten. De hemel breekt open en een catchy refrein neemt de boel over. Dansbare ritmes verschuilen zich op de achtergrond, terwijl Loreen de luisteraar uitnodigt om uit volle borst mee te zingen.

14 – 20 oktober 2023
Chérine
Hyper

Vorig jaar deed de naam Chérine nog bij weinig mensen een belletje rinkelen. De goedlachse singer-songwriter, afkomstig uit ons land, schreef vooral liedjes voor andere artiesten . Door haar deelname aan  The Voice  durfde ze zichzelf toch eindelijk in de schijnwerpers te zetten. Ze probeerde ook ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in 2023 met “Ca m’ennuie pas”, maar daarmee greep ze naast winst.

Op haar nieuwste single vertelt Chérine openhartig over haar ADHD. Ze heeft het daarbij niet alleen over hyperactiviteit, maar ook over haar emoties . Haar nummer “HYPER” is een combinatie van haar krachtige stem en een doordringende bas , waarbij stilzitten geen optie is.

Voorlopig is Chérine vooral gekend als ‘dat meisje dat meedeed aan Eurosong’, maar het is alleen maar een kwestie van tijd vooraleer haar naam gepaard gaat met meer allure.

7 – 13 oktober 2023
NSYNC
Better Place

*NSYNC is terug van weggeweest! De boysband, bestaande uit Chris Kirkpatrick, JC Chasez, Joey Fatone, Lance Bass en vooral Justin Timberlake, heeft eindelijk het langverwachte nieuwe nummer “Better Place” uitgebracht. De song is onderdeel van de soundtrack van de aankomende film “Trolls Band Together” . Hoewel de band in het verleden al eens herenigd was, zoals bij in 2018 , kwam deze gelegenheid nooit vergezeld met nieuwe muziek. Tot vandaag weliswaar.

“Better Place” is een aanstekelijke popknaller die teruggrijpt naar het kenmerkende boyband-geluid uit de jaren negentig ,maar met een eigentijdse update door de toevoeging van een discopop beat. Elk bandlid krijgt de kans om te schitteren, maar het is Timberlake die het refrein draagt. Voorlopig is dit het enige teken van leven van *NSYNC, maar er is een sterk vermoeden dat we in de nabije toekomst nog veel meer van deze boysband kunnen verwachten.

30 september – 6 oktober 2023
Take That
Windows

De grote vraag was natuurlijk hoe de nieuwe single van Take That anno 2023 zou klinken. Qua geluid slaat Take That met ‘Windows’ een nieuwe richting in, het klinkt volwassener dan het eerdere werk wat we van Take That kennen. De wijze van produceren was dit keer niet digitaal via computers en dergelijke, maar alles werd met instrumenten ingespeeld. Deze wijze van opnemen was ook voor de leden van Take That anders dan voorheen. Met de single ‘Windows’ krijgen de Take That fans alvast een fijn voorproefje op het in het najaar te verschijnen nieuwe album ‘This Life’. Daarnaast zijn ook de data van de nieuwe tournee ‘This Life On Tour’ in Engeland en Ierland in 2024 bekend gemaakt.

23 – 29 september 2022
Sugababes
When The Rain Comes

Een kwart eeuw geleden doopten aan de andere kant van het Kanaal drie jongedames zichzelf tot de Sugababes. En eigenlijk zou je bijna kunnen zeggen dat de rest geschiedenis is. De hits die het drietal op haar palmares heeft staan zijn zelfs niet meer op twee handen te tellen, met onder andere”Push The Button” , “Round Round” en “Hole In The Head”. Doorheen de jaren veranderde de opstelling van de band weliswaar een paar keer, maar in 2011 was er dan de comeback met de originele leden. Toch moet gezegd dat het vooral om een figuurlijke reünie ging, want in de tien jaar die volgden stonden de Sugababes op geen enkel podium, laat staan dat er nieuwe muziek verscheen.

Tot nu dus, want na een tour door het Verenigd Koninkrijk en een verderzetting op het Europese vasteland in het verschiet, verschijnt er met “When the Rain Comes” meteen ook een eerste nieuwe single in meer dan tien jaar. Die nieuwste creatie sluit gek genoeg wel gewoon perfect aan met alles wat de Sugababes al in het verleden maakte, hetzij natuurlijk met een hedendaagse toets.

16 – 22 september 2023
Maksim & Emma Heesters
Dat Hadden Wij Moeten Zijn

Na eerder al duetten te hebben opgenomen met de Vlaamse artiesten Metejoor (‘Rendez-Vous’) en Regi (‘Zwaartekracht’), waagde de Nederlandse popprinses Emma Heesters zich deze keer aan een samenwerking met ‘LikeMe’-ster Maksim. Het gaat dan ook hard voor de jonge artiest. In 2022 loste hij zijn debuutalbum ‘Maksim’ en afgelopen zomer veroverde hij Vlaanderen met zijn hit ‘Onder Invloed’, waarmee hij zelfs in de top tien belandde van ‘Zomerhit 2023′.

En nu pakt hij alweer uit met een gloednieuw nummer, een duet dan nog wel. “Iedereen herkent zich wel in deze song. Het gaat over het gevoel dat je krijgt als je merkt dat iemand verder gaat met een ander, maar je eigenlijk had gehoopt dat jij dat was.

9 – 15 september 2023
Agnetha Faltskog
Where Do We Go From Here

Agnetha Fältskog is een naam die niet bij iedereen een belletje doet rinkelen , ondanks dat zij de zangeres is van de legendarische zweedse popgroep ABBA . De leden van ABBA hebben allemaal muziek uitgebracht en Agnetha is daar dus geen uitzondering op.

Nu, tien jaar na haar laatste soloalbum (en op 73-jarige leeftijd) is het klaarblijkelijk nog eens tijd voor nieuwe muziek en dat in de vorm van A+, een album dat we op 13 oktober in de winkelrekken mogen verwachten.

“Where Do We Go From Here” is de eerste single van die nieuwe plaat. Het lied breekt los in een feel good nummer waarop je met je armen heen en weer kunt zwaaien en is het zo wel makkelijk mee te zingen.

2 – 8 september 2023
Miley Cyrus
Used To Be Young

Terwijl de klanken van “Flowers” nog in ons gehoor naklinken, betovert Miley ons vandaag met haar nieuwe single “Used To Be Young”, vijf maanden na haar succesvolle album “Endless Summer Vacation”.

De tekst van “Used To Be Young” zijn twee jaar geleden op papier gezet, Het lied begint met zachte tonen, in samenhang met haar karakteristieke “raspy voice” creëert dit een betoverend gevoel. Halverwege het lied ontstaat er meer dynamiek.

26 augsutus – 1 september 2023
Nielsen & Maxine
Draaien

De nieuwe single van Nielson heet “Draaien” en is een duet met singer-songwriter Maxine. Draaien is de vierde single van zijn nieuwe album waar Nielson momenteel de laatste hand aan legt. Nielson schreef Draaien in duetvorm, om het verhaal van twee kanten te belichten. Hij nam het nummer op met singer-songwriter Maxine, die liedjes schrijft voor onder meer Maan en Son Mieux. Sinds vorig jaar brengt ze onder haar eigen naam ook muziek uit en scoort momenteel met Regi een grote hit in België met “Horen”,

19 – 25 augustus 2023
Lisa Michels
Zie Haar Gaan

De Nederlandse Lisa Michels is onderdeel van de Belgische coverband Level Six. Daar zingt ze voornamelijk in het Engels, maar voor haar eigen werk zingt ze in haar moedertaal. De single “Zie Haar Gaan“, afkomstig van een in oktober van dit jaar te verschijnen EP, en die brengt een krachtige boodschap voor vrouwen: ‘Dit nummer is een shout-out naar alle vrouwen die mij inspireren om het mooiste uit het leven te halen.’

12 – 18 augustus 2023
James Blunt
Beside You

James Blunt is terug met een echte single die feel good-vibes met zich meebrengt. Beside You is een vrolijk en niet ingewikkeld popdeuntje, waarmee Blunt ‘het eindelijk samenzijn met de persoon waar je je hele leven naar hebt gezocht viert.

Beside You is de eerste single van zijn nieuwe album  Who We Used To Be , dat op 27 oktober verschijnt.

5 – 11 augustus 2023
Calvin Harris Feat. Sam Smith
Desire

Calvin Harris en Sam Smith: het is een combinatie die in het verleden al meermaals een wereldhit opleverde. Na “Promises” en “I’m Not Here To Make Friends” slaan de Schotse producer en de Britse zanger nu opnieuw de handen in elkaar voor “Desire”. Het ziet er bijgevolg naar uit dat de twee, mede door hun groeiende populariteit, een vervolg zullen breien aan hun eerdere successen.

Dat komt doordat “Desire” op het ideale moment de wereld in wordt gestuurd, met de festivals en de zomer in het achterhoofd. Na een korte intro neemt een donkere, aanstekelijke bassbeat over en is stilstaan geen optie meer. Sam Smith voegt daar hun herkenbare stemgeluid aan toe en voor je het weet heeft het duo je richting dansvloer getrokken en een hit in de ultratop 50.

29 juli – 4 augustus 2023
Will.i.am & Britney Spears
Mind Your Business

Het is reeds 10 jaar geleden, dat Britney Spears en will.i.am samen de monsterhit ‘Scream & Shout’ uitbrachten.

Beide artiesten waren toen razend populair, maar lieten de afgelopen jaren minder van hen horen.

Nu zijn ze terug met”Mind Your Business” een liedje met uiteraard een hoog TikTok gehalte.

22 – 28 juli 2023
Birdy
Paradise Calling

Birdy, ‘dat meisje van “Skinny Love”. De 27-jarige Britse zangeres (wiens echte naam Jasmine van den Bogaerde is) heeft ondertussen al heel wat eigen muziek op haar naam staan. Ze is inmiddels aan haar vijfde album toe en nu alvast een nieuwe single.

Wie Birdy zegt, zegt ook piano’s, strijkers en gitaren. Het nieuwe “Paradise Calling”, een ballade voor mensen met gebroken harten, start met elektronische beats, maar al snel horen we de engelenstem van Birdy. Maar wie denkt dat vanaf nu de rust is teruggekeerd, heeft het mis. Er zit heel wat tempo in het lied en voor je het weet komen de elektronische beats terug bij het refrein. Zo razen we heel snel door de ballade over een verlies van liefde heen en krijgen we een fris lied dat welgekomen is op de nieuwe plaat.

15 – 21 juli 2023
Jaap Reesema
Het Heeft Zo Moeten Zijn

Jaap Reesema is een veelzijdige zanger en songwriter. Op dit moment timmert hij goed aan de weg, met ‘Nu Wij Niet Meer Praten’ samen met Pommelien Thijs scoorde hij namelijk een nummer 1 hit in zowel Nederland als in België.

Inmiddels bewijst Jaap met maar liefst vier Top 40 hits binnen twee jaar de kracht van zijn Nederlandstalige nummers. De song ‘Voor Je Van me Houdt’ was de titelsong van de bioscoopfilm ‘Liefde Zonder Grenzen’, ook ‘Alles Komt Goed’ kreeg fantastische support en ‘Nu Wij Niet Meer Praten’ stond meer dan 20 weken onafgebroken in de charts.

Het heeft zo moeten zijn is de nieuwe single.

8 – 14 juli 2023
Olivia Rodrigo
Vampire

Olivia Rodrigo schoot een kleine twee jaar geleden als een speer uit de muzikale startblokken. Voor deze Amerikaanse waren de miljoenen streams een feit . Debuutplaat “Sour”had nog een paar van die hitjes, maar we voelden aan alles dat het wat te snel moest gaan voor Olivia. Dan maar een pauze nemen en aan een tweede werken: GUTS ligt tegen het einde van de zomer al in de rekken.

Met “Vampire” krijgen we nu meteen ook al een eerste idee van hoe die plaat zal gaan klinken. Deze single hangt opnieuw aan elkaar met een melancholische piano en Olivia die daar wederom haar licht bombastische stem aan toevoegt. Deze nieuwste creatie van Olivia Rodrigo klinkt wederom heel vertrouwd, dus het lijkt ons nu al een zekerheid dat de zangeres alweer een dikke radiohit heeft.

GUTS verschijnt op 8 september.

1 – 7 juli 2023
Icona Pop
Where Do We Go From Here

Icona Pop is een zweeds duo , veelal met invloeden van electro house, punk en indiepop. De nieuwe single “Where Do We Go From Here” is uit hun binnenkort uit te brengen tweede album “Club Romantech”.

24 – 30 juni 2023
Luca
When You’re drunk

17 – 23 juni 2023
Alessandra
Pretty Devil

Vorige maand stond ze op het Eurovisie podium in Liverpool met “Queen Of Kings”, nu heeft ze weer een nieuwe plaat uitgebracht.  “Pretty Devil”  is de tweede single van deze 20 jaar oude Alessandra. Haar Songfestival inzending is de derde meest gestreamde Songfestival inzending van 2023, met meer dan 79 miljoen streams. Hiermee zorgde ze voor een vijfde plaats voor Noorwegen, de eerste top vijf klassering voor het land sinds 2013.

3 – 9 juni 2023
Dua Lipa
Dance The Night

Regelmatig worden er films gemaakt van bekende fictieve personen. Dit jaar geldt dat bijvoorbeeld voor “Barbie”die deze zomer in prémiere zal gaan. De film over de iconische pop is geregisseerd door Greta Gerwig, terwijl de hoofdrollen van Barbie en Ken vervuld worden door Margot Robbie en Ryan Gosling. Ook voor de soundtrack van “Barbie” zijn er wat flinke namen opgetrommeld. Niet alleen Nicki Minaj, Lizzo en HAIM hebben hun bijdrage geleverd, maar ook Dua Lipa met “Dance The Night”.

“Dance The Night” is een mix van hedendaagse pop en disco, met het zwoele stemgeluid van Dua Lipa. Het lied transporteert ons naar een dansvloer vol glitter en doet ons even kort vergeten over de echte wereld. Een zeer geslaagde toevoeging aan de Barbie fim dus.

27 mei – 2 juni 2023
Kylie Minogue
Padam Padam

De Australische Kylie Minogue is al sinds het einde van de jaren tachtig actief als zangeres en laat zich vooral kenmerken door catchy, feelgood-popsongs en leuke optredens met veel glitter and glamour. De popster wordt weldra 55 , maar het ziet er nog niet naar uit dat het einde van haar muziekcarrière nabij is. Kylie blijft dan ook geliefd bij oude fans en bereikt intussen nog steeds nieuwe mensen, dus waarom zou ze er dan mee ophouden? Op 22 september verschijnt haar zestiende studioalbum “Tansion” en “Padam Padam” is de eerste single en meteen de openingstrack . Elektronische tonen en een bewerkte voice-sample , samen met Kylies stem zorgen voor een groovy uitstraling. “Padam Padam” is anno 2023 geen baanbrekend werk van de popster, maar ze weet waar ze goed in is en wat haar fans van haar willen, dus daar speelt ze op in met een nieuwe, toffe track.

20 – 26 mei 2023
The Pretenders
Let The Sun Come In

The Pretenders , de iconische band rondom de Amerikaanse Chrissie Hynde zijn terug met een twaalfde studioalbum. “Relentless” wordt de opvolger van “Hate For Sale” , dat van drie jaar geleden is.

“Let The Sun Come In” is de eerste single van dat nieuwe album en dat is er eentje in ware Pretenders-stijl. Het nummer opent met een catchy gitaarriff. De stem van frontvrouw Chrissie Hynde klinkt wat lager dan veertig jaar geleden, maar zingen kan ze duidelijk nog wel. Hynde is duidelijk een vrouw met masssa muziekervaring, maar ook nog met een enorme levenslust. De combinatie van dat alles levert vanzelfsprekend een zeer fijne single op.

13 – 19 mei 2023
Hooverphonic
Por Favor

“Por Favor” de nieuwe single van Hooverphonic is een blits bezoek aan Spanje.

Het lied is – voor Hooverphonic – verrassend ritmisch en uiterst dansbaar. Een beetje door je knieën gaan, je armen in de lucht en laat die heupen spreken! “Por favor” valt op dankzij de warme blazers en het typische, Spaanse geklap, dat mooi samengaat met de stem van Geike en zo nu en dan die typische gitaartoontjes van Hooverphonic. Ondanks de korte duur is het charmante muziek en roept zomerse sfeer op !

6 – 12 mei 2023
Jess Glynne
Silly Me

De britse zangeres en liedjesschrijfster Jess Glynne is terug na drie jaar van afwezigheid. Ze scoorde internationale hits met nummers als “Rather Be”(2014), “My Love”(2014), “Hold My Hand”(2015) en “These Days” (2018).

De nieuwe single “Silly Me” toont Jess Glynnes krachtige unieke stem met talent voor storyvertelling op een zeer mooie manier. Het is een reflecterend nummer dat de luisteraar uitnodigt om te leren van hun fouten en er sterker uit te komen. De perfecte introductie voor haar langverwachte derde studioalbum.

29 april – 5 mei 2023
The Dinky Toys
69

De legendarische Vlaamse popgroep “The Dinky Toys”, met Cocojr. aan het roer, is helemaal terug van weggeweest. De hitmachine uit de jaren ’90 heeft weer muzikale goesting en dat zal Vlaanderen geweten hebben. 6 jaar na hun vorige comeback single ‘The Sweetest Hangover’ brengen The Dinky Toys nu ’69’ uit, een vrolijke, zomerse song met de nodige reggae-vibes.

22 – 28 april 2023
Céline Dion
Love Again

Céline Dion, niet alleen beroemd van de mooie slow songs , als voormalig winnares van het eurovisiesongfestival, maar ook van één van de meest iconische nummers ooit uitgebracht voor een soundtrack. Die van “Titanic”, “My Heart Will Go On”.

“Love Again” voor de pas uitgebrachte gelijknamige film is een rustige ballade waarop de zangeres met ingetogen zang langzaam aan haar armen om ons heen legt. Het lied mist toch een beetje de kracht zoals vroeger, maar het is wel een mooi nummer.

De soundtrack van “Love Again” zal een week na de release van de film op 5 mei te beluisteren zijn en daarop zullen er nog enkele nieuwe nummers van Céline Dion te horen zijn.

15 – 21 april 2023
Jonas Brothers
Waffle House

Vier jaar geleden kwamen de gebroeders Jonas terug met een vijfde album “Happiness Begins” en konden op een uitverkocht comebacktournee rekenen. Kort na dat album brachten de broers nog enkele singles uit, maar verder bleef het stil rond de band. Met een aankondiging van een zesde album, ietwat pretentieus “The Album” getiteld, kwam er dan een officieel einde aan die radiostilte en zijn ze met “Waffle House” terug.

Dat de jongens gelukkig zijn in hun leven is overduidelijk,, vanaf de eerste tonen van “Waffle House” wanen we ons terug in de tijd. Met een vrolijke synth en herhalende backing vocals.

“The Album” verschijnt op 12 mei.

8 – 14 april 2023
Guus Meeuwis
Voor Mijn Hart

Guus Meeuwis vindt het mooi geweest: volgend jaar stopt hij met zijn jaarlijkse concertreeks Groots met een zachte G in het Philips Stadion. Na 75 concerten is het klaar. “Je kunt stoppen omdat je er geen bal meer aan vindt of omdat je vindt dat het zo geweldig mooi geweest is. Dat laatste is het bij mij”, zei hij tegen het Algemeen dagblad in Nederland.Volgend jaar zal hij nog drie concerten geven. De intussen 51-jarige Guus wil ruimte maken voor nieuwe ideeën. Zoals voor zijn album ‘uit het hoofd’, dat op 19 mei verschijnt.

Vandaag lanceert Meeuwis de eerste zelf geschreven single van de plaat: ‘Voor mijn hart’.

1 – 7 april 2023
Ed Sheeran
Eyes Closed

Muzikaal klinkt “Eyes Closed” niet gek veel anders dan Sheerans andere hits en moet het vooral hebben van zijn simpliciteit. Op het nummer draait het vooral om de tekst en daar neemt hij ons onverbloemd mee in een van de donkerste periodes in zijn leven. In 2022 verloor hij niet alleen zijn beste vriend en ontdekker Jamal, maar kreeg ook zijn zwangere vrouw het nieuws een tumor te hebben en moest Sheeran zijn integriteit als songschrijver beschermen in de rechtbank. De last woog zwaar op zijn schouders en hij kwam in een zwart gat terecht. Muziek was zijn therapie en zo vloeide uiteindelijk “Eyes Closed” uit zijn pen, waar hij het over die bewuste maand heeft en het gevoel alleen te zijn. De perfecte popsong trachtte hij dus nooit te maken van “Eyes Closed” en net daarmee scoort hij deze keer punten. Zo intiem en tegelijk universeel krijg je ze van grote popsterren niet vaak en daarom zal “Eyes Closed” voor heel wat mensen ongetwijfeld een zeer belangrijke song worden.

Op 5 mei brengt Ed Sheeran zijn vijfde album “Substract” uit.

25 maart – 31 maart 2023
Astrid S
Fuck Off

De Noorse singer-songwriter Astrid S is een talentvolle artieste met een uniek popgeluid, die bekend staat om haar krachtige teksten en aanstekelijke melodieën. Ondanks het feit dat ze nog geen volledig studioalbum op haar naam heeft staan, heeft ze al wel een aantal succesvolle singles uitgebracht, waaronder de hits “Breathe” van haar debuut-ep en één maand na haar nieuwe single “Side Effects”, komt Astrid S met een nieuw nummer: “Fuck Off”. Het is een energieke en aanstekelijke poptrack met een sterke boodschap om negativiteit en slechte relaties achter je te laten. Het refrein is een echte oorwurm met een catchy melodie en de repetitieve ‘fuck off’, die ongetwijfeld het hoogtepunt van het nummer vormt door zijn aanstekelijkheid en het gevoel van empowerment. De productie is strak, met elektronische elementen en een beat die uitnodigt om op de dansvloer te gaan staan en de energie te voelen. De krachtige stem van de Noorse versterkt nog meer de boodschap van eigenwaarde.